Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2015, 11:18
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, ktorý Škoda zamietla. Aj takto by mohli vyzerať!

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Známy počítačová virtuóz nám servíruje nádielku renderov, ktoré naznačujú možné podoby modelov Škoda.

Nie je už žiadnym tajomstvom, že mladoboleslavská automobilka chystá v nasledujúcich rokoch o čosi významnejšiu a rozsiahlejšiu generačnú výmenu populárneho modelu Yeti. Medzigeneračne má malé SUV, alebo skôr crossover, výrazne nabrať na rozmeroch, čím sa postaví v hierarchii modelov na úplný vrchol, kde teraz tróni pochopiteľne Superb. Škoda totiž už dlhšiu dobu uvažuje o veľkom SUV-čku, ktoré by bolo jednak schopnejšie v terénne a zároveň by poňalo aj 7-člennú posádku. Navyše, škodovka plánuje do portfólia čoskoro začleniť aj malý crossover vychádzajúci zo súčasnej Fabie, čím by si oba chystané modely navzájom nekonkurovali, keďže by sa po stránke veľkosti a teda aj ceny, nachádzali na opačnom konci ponuky.

Nový Yeti bude postavený na modulárnej platforme MQB, zdieľať bude samozrejme staré-známe koncernové motory a ako je už asi každému jasné, príde o svoj typický vzhľad. O originálne okrúhle svetlomety už síce prišiel v rámci faceliftu, svoj jedinečný exteriérový výzor si zachováva doteraz, čím si ho na ceste určite nepomýlite. To sa ale očividne zmení, keďže dôjde k citeľnému nárastu rozmerov a navyše, ako značky tvrdí, snežný muž má v druhej generácii disponovať ešte menšími prevismi a teda lepšími nájazdovými uhlami v teréne. Paradoxne, i keď chystaná novinka naberie na rozmeroch, na váhe by sa to prejaviť nemalo, práve naopak, údajne dôjde k úbytku hmotnosti.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Z veľkostného nárastu bude pochopiteľne profitovať vnútorná posádka, ktorá by mala mať na výber až z troch radov sedadiel. Už teraz sa hovorí o značnom zmodernizovaní infotaimentu, ktorý bude vedieť pracovať s Google Play či iTunes. Samozrejmosťou bude pohon 4x4, či sa však na trhu objavia aj verzie poháňané len prednou nápravou (to bude doménou spomínaného crossoveru odvodeného ho Fabie), je na teraz otázne. Ostatne, Yeti druhej generácie sa má na trhu objaviť až ako modelový rok 2017, čo znamená, že križovať naše cesty bude najskôr až v závere budúceho roka. Ako však bude vyzerať sa nám najnovšie snaží priblížiť známy počítačový grafik, Theophilus Chin, ktorý na svojom webe uverejnil vcelku sľubné ilustrácie naznačujúce možnú podobu chystáneho SUV. Ako základ mu zjavne poslúžil koncernový koncept Seat 20V20, na ktorý implementoval škodovácke prvky.

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, ktorý Škoda zamietla. Aj takto by mohli vyzerať!

Druhým počítačovým výplodom v poradí je športovo strihnutý Superb RS. Ten síce naposledy automobilka zmietla zo stola, nikde však nie je napísané, že sa ho niekedy v budúcnosti napokon aj tak nedočkáme, i keď táto fikcia je viac-menej nereálna. Kompetentní v Škode sa však nedávno nechali počuť a do éteru sa dostala informácia o tom, že športovejšie ladené vyhotovenie by sa predsa len mohlo ukázať, nepôjde však o pravé RS-ko, ale akýsi ostrejší optický paket rátajúci s najsilnejšou terajšou motorizáciou, ktorá by azda dostala pár koní navyše. Či sa tak stane uvidíme časom, Theo Chin si ale vie predstaviť v reále i samotný Superb RS a takto by podľa neho vyzeral.

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, ktorý Škoda zamietla. Aj takto by mohli vyzerať!
Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, ktorý Škoda zamietla. Aj takto by mohli vyzerať!
Domov
Zdieľať
Diskusia