Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2015, 16:41
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nové Audi A8 príde až v roku 2017, dostane autonómne riadenie a S8-čka až 585 koní

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Nemci kvôli veľkým plánom odďaľujú príchod novej vlajkovej lode, posúvajú však nové informácie o motoroch.

Takmer všetka pozornosť spojená s automobilkou Audi sa posledné mesiace viazala k viackrát modifikovanému konceptu Prologue, no a samozrejme v súčasnosti sa do popredia predrala úplne nová generácia populárneho modelu Q7. Na zďaleka nie poslednom mieste sledovanosti a očakávaní sa však nachádza budúca generácia vlajkovej lode, čiže model A8 pod generačným označením D5. Jeho príchod bol naplánovaný na úvodné mesiace budúceho roka, avšak, ako sme sa už dávnejšie dozvedeli, vďaka veľkým plánom ingolstadtskej automobilky spojenými práve s budúcou A8-čkou, jej príchod sa približne o rok oddiali. Cieľom Audi je totiž prísť s áosmičkou ako s prvým sériovým vozidlom so štyrmi kruhmi na kapote, ktoré bude vybavené autonómnym riadením.

Čo však na oplátku už teraz vieme je fakt, že nová limuzína bude výrazne inšpirovaná dizajnovým jazykom konceptu Prologue (fotografia nižšie) a zároveň, najnovšie spoznávame aj informácie o motorizáciách. Súčasnú turbodieselovú trojlitrovú V6-ku s výkonom 258 koní a 580 N.m nahradí úplne nový šesťvalec so zhodným obsahom, ktorý ponúkne až 286 koní a 620 N.m. Presunúť sa môžeme k benzínovému osemvalcu, ktorý doteraz vo verzii S8 ponúkal 520 koní a 650 N.m. Známy štvorlitrový twin-turbo agregát bude v novej S8-čke naladený už na výkon 580 koní a 800 N.m, čím sa priblíži k súčasnej S 63-ke od Mercedesu. Posledný oficiálny údaj, ktorým uzatvorím tento krátky rešerš, sa viaže k vrcholnej motorizácii, teda k vyhotoveniu so šesť-litrovou W12-kou, ktorá sa objaví aj v D5-ke, a to so silou 585 koní a 800 N.m. Viac sa dozvieme až časom, veď nová generácia je po novom naplánovaná až na začiatok roka 2017. Zatiaľ si tak predstavme, ako by sa z konceptu Prologue mohla vykľuť limuzína.

Nové Audi A8 príde až v roku 2017, dostane autonómne riadenie a S8-čka až 585 koní

Pre viac fresh informácií zo sveta štyroch kolies sleduj AUTO.refresher.

Domov
Zdieľať
Diskusia