Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2015, 19:37
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V 18. diele zo Sveta Marvelu vám predstavím samostatné filmy mutantov, ako Deadpool, Gambit či Wolverine. Máte sa skutočne na čo tešiť!

V poslednom diele Čriepkov z Marvelu sme si dopodrobna rozobrali budúcoročných X-Men: Apocalypse. V dnešnom, 18. diele, (sakra, už sme toho o tom Marvel popísali celkom dosť, že?) sa pozrieme na sólové filmy pre Deadpoola (Hallelujah), Gambita s Channingom Tatumom, tímovku X-Force, tretieho Wolverina, chystaný mutantský seriál a Fantastic Four.

Začneme Deadpoolom, snímkou, na ktorú sa čaká jednoznačne najdlhšie a najtrpezlivejšie. Mnohé odklady, špekulácie, fanúšikovské teórie a dohady hollywoodskych zdrojov. To všetko predchádzalo leaknutiu testovacieho videa pre Deadpoola s hlasom Ryana Reynoldsa, ktorý si túto postavu zahral v X-Men Origins: Wolverine. O tom, ako to dopadlo, hovoriť nemusíme. Reynolds sám cití zodpovednosť navrátiť tomuto komiksovému bohovi humoru a originality žiaru, akú si zaslúži, a tak sa všemožne snažil získať povolenie štúdia Fox na natáčanie. Doteraz nie je jasné, kto testovacie video pre štúdio leakol, no bol to strážny anjel a možno dokonca aj Reynolds, ktorý tento film chce natočiť so všetkou gráciou, aká sa mu môže dostať. Fanúšikovia z videa šaleli a želali si celovečerák, ktorý Fox nakoniec odklepol s Reynoldsom v hlavnej úlohe. Ten nedávno uploadol na instagram fotku s maskou kultového antihrdinu s týmto popisom: "Sépiový filter len maskuje fakt, že maska je baletkovsky ružová. Je skoro, ešte 365-krát sa vyspíme."

 

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Kto že to ten Deadpool vlastne je? Ide o marveláckeho antihrdinu, ktorý si rozhodne neberie servítku pred ústa. Zlých ľudí nezatýka, rovno ich zabíja, používa pritom všemožné druhy zbraní (obľubuje katany) a veľmi vyberavý slovník, čím si získal sympatie mnohých fanúšikov komiksov. Taktiež je to schyzofrenik, svoju zjazvenú tvár skrýva pod maskou. Svoje schopnosti a nový charakter získa po programe Weapon X, ktorého sa zúčastnil aj Wolverine. Na Wadea Wilsona boli prenesené jeho regeneračné schopnosti, no, ako to už býva, tento pokus sa celkom nevydaril a Wade stratil rozum. Je známy aj tým, že si uvedomuje, že je súčasťou komiksu a pravidelne prehovára k svojim čitateľom. Natáčanie začne v najbližších dňoch. Vo filme si okrem Reynoldsa zahrá aj Gina Carano z Fast & Furious 6. Film režíruje Tim Miller (celkom nováčik) a  scenár napíasli Rhett Reese a Paul Wernick (Zombieland, G.I. Joe 2). Premiéra je naplánovaná na 11. februára 2016. Je celkom pravdepodobné, že túžby fanúšikov sa splnia a Deadpool dostane rating R, teda mládeži neprístupný. Fox dalo tvorcom voľnú ruku a prenechalo to na ich kreativitu, ale s Rkovým hodnotením zároveň klesnú tržby, a tak dostane Reynolds a spol. aj menší rozpočet. Snáď to snímke neuškodí.


Pokračujeme Wolverinom 3, respektíve Wolverinom 1, ak nerátame predošlé dve sólovky, ktoré sa vlastne v aktuálnej časovej kontinuite nikdy nestali. Aktuálne sa o tomto projekte nevie nič. Len to, že to bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozlúčka s Hughom Jackmanom čoby Wolverinom, keďže pri natáčaní akéhokoľvek ďalšieho X-Men alebo Wolverine filmu by z neho bol 50-nik. Aj on má svoje limity a v najbližších rokoch sa teda dočkáme preobsadzovania postavy (ja viem, Wolverine je len jeden). 

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Ak by to malo byť Jackmanovo zbohom, mnohí si prajú, aby sa sfilmoval komiks Old Man Logan, v ktorom je už Wolverine starým mutantom, ktorý nechtiac zabil pár svojich známych a trpko to ľutuje. Zaprisahal sa, že už nikdy svoje drápy nevytiahne, avšak svet ovládajú zlí zločinci a Loganovo svedomie ho nakoniec premôže. Ja osobne by som bol za. Režíruje opäť James Mangold (The Wolverine). Scenár je údajne na dobrej ceste, sám Jackman ešte pred podpísaním zmluvy na ďalší film pripustil, že do toho nepôjde, ak to nebude fakt dobré. Koniec Jackmana sa blíži a my od neho nemôžeme čakať nič iné, než to pochopiť, poďakovať mu za excelentné stvárnenie postavy a za hodiny zábavy. Jackman bude čochvíľa päťdesiatnik, diéty a čoraz náročnejšie tréningy mu taktiež nepomáhajú k ďalším filmom, no postavu miluje, a tak predsa len dúfame, že sa s ňou ešte párkrát na striebornom plátne stretneme práve v jeho prevedení.

Ako som spomínal, o príbehu nevieme nič, no je možné, že bude zahrňovať postavu Patricka Stewarta a teda sa stretneme so starým Profesorom X. Ukáže nám Wolverine 3, čo bolo s postavou pred udalosťami Days of Future Past alebo sa jednoducho pozrieme do budúcnosti, prípadne do prítomnosti v novej kontinuite? Premiéra je naplánovaná na 3. marca 2017.

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Vlastný film dostane aj Gambit, tentokrát s Channingom Tatumom, ktorý nahradí Taylora Kitscha. Ten si rolu strihol v Origins a zanechal dobrý dojem, no na plátne sa dlho neohrial, a tak jeho výkon nemôžeme poriadne hodnotiť. Navyše, drvivá väčšina internetových expertov na komiksové roly stvárnené hercami ani nevie, ako sa dané postavy správajú v komiksoch, pretože žiaden nečítali, no to im nebráni v hodnotení hereckých výkonov. Je jedno, či by ste postavu stvárnili vierohodne práve podľa komiksovej predlohy. Publiku sa nepáčite a idete preč. To ale nie je prípad Kitscha, ktorého mnohí chceli opäť. Priestor však dostal Channing Tatum, ktorý nie je len kopa svalov a sexepílu. On skutočne dokáže hrať a ja osobne som celkom zvedavý, ako mu to pôjde.

Gambit by mal byť, rovnako ako Deadpool, antihrdinom, aj keď v jemnejšom odtieni. S X-Men nespolupracuje každý deň, avšak snaží sa ľuďom pomáhať. Stále to však je zlodej. Ovláda kinetické sily a boj na blízko. Premiéra je naplánovaná na 7. októbra 2016. O scenár sa postarajú Josh Zetumer (Robocop 2014) a Chris Clermont (komiksový autor Gambita).

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Nasleduje Fantastic Four. Reštart série s Jessicou Albou (och, mohli ju obsadiť znova) bol potrebný. Najal sa režisér Josh Trank (Kronika) a štúdio mu očividne verí, keďže ešte pred samotným natáčaním jednotky odsúhlasilo dvojku, ktorá sa do kín dostane 14. júla 2017. Jednotku uvidíme už 6. augusta 2015 a dostali sme už aj prvý teaser trailer. Hlavní hrdinovia sa dostanú do dimenzie, v ktorej sa diametrálne zmenia fyzické vlastnosti ich tiel. Musia sa zmieriť so svojou novou identitou a začať spolupracovať ako tím, aby ochránili Zem. Prvá veľká marvelácka rodina sa opäť postaví Doomovi, ktorého pôvod bude taktiež pozmenený. Nechcem vám ale vyzradiť každé prekvapenie, takže si jeho pôvod nechám pre seba. 

Trankov reboot osobne radím medzi najambicióznejšie komiksovky vôbec. DC to chce hrať na temnejšiu nôtu. Marvel natočí 300 filmov, ktoré budú prepojené a snáď aj všetky zábavné a akčné ako sa patrí, no a potom tu máme Fox, ktorý robí X-Men poctivo, pokým medzi nimi je Bryan Singer. Fantastic Four pôjde ale inou cestou. Pôjde o komornejší film, kedy sa scenár skôr sústreďuje na charaktery postáv a spôsob, ako sa vysporiadávajú s ich novými identitami a schopnosťami, ako aj ich novým osudom. Trank urobil s nízko-rozpočtovou Kronikou (len 12 melónov!) skvelú prácu. Všetci pevne veríme, že sa mu podarí na ňu nadviazať aj v reštarte prvého marveláckeho tímu. O čom bude druhá časť, ešte nevie nik. V roku 2018 ale príde zatiaľ nepomenovaný a neodhalený film. Silne pochybujem, že sa bude jednať o ďalší samostatný príbeh X-Men. Na to si Singer zoberie viac času. Skôr to vidím na crossover Fantastickej štvorky a X-Men alebo X-Force. F4 sa ale odohráva v súčasnosti, takže by prípadný crossover rátal so staršími hercami pre X-Men, čo by znamenalo, že by sa vrátila Famke Jennsen ako Jean Grey a iní herci z pôvodnej trilógie (áno, chápete to správne, v tejto časovej rovine všetci žijú).

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Fanboy spomínal niečo ako X-Force. Čo to ale je? Ide o marvelácky/mutantský proťajšok k Suicide Squad od DC. Robia špinavú prácu pre vládu, ku ktorej sa armáda jednoducho nemôže eticky prihlásiť. Šéfuje im Cable, syn Cyclopsa. Dokáže cestovať v čase a je to typický silový mutant. V tíme boli v minulosti aj Wolverine, Deadpool, Bishop (ten s tou zbraňou v DoFP, dokáže absorbovať energiu), Colossus a iní. Len tak mimochodom, Colossusa čaká zmena herca. Daniel Cudmore ho hral celých 12 rokov, už od X-Men 2. Pekné poďakovanie od Foxu, že? Iba Boh môže súdiť (v tomto prípade scenárista a režisér zároveň - Jeff Wadlow - Kick Ass 2) vie, kto bude tvoriť tím v pripravovanej snímke. Je však isté, že sa dočkáme temnejších, drsnejších a hrubších X-Men. Kedy sa film dočká premiéry, je veľmi nejasné. Fox neplánuje robiť 3 filmy ročne ako Marvel, takže skôr ako o tri roky by som X-Force skutočne nečakal. 

Predstavujeme sólovky pre Deadpoola, Wolverina 3, Gambita s Channingom Tatumom a Fantastic Four

Posledným čriepkom dnešného článku bude pripravovaný seriál, ktorý však ešte musí odklepnúť Marvel (televízne práva majú oni, filmové pre kiná zase Fox). Nasledujúci text je prebraný z nášho článku o komiksových seriáloch od Marvelu.

Podľa zatiaľ nepotvrdených správ by seriálové spracovanie mohlo byť založené na sérii X-Factor. X-Factor Investigations je podľa predlohy detektívna kancelária vedená Jamiem Madroxom, inak známym aj ako Multiple Man. Členom tímu boli aj postavy ako Cyclops, Mystique alebo Jean Grey, tieto charaktery si v tomto prípade bude FOX šetriť pre strieborné plátno. Hovorilo sa však o možnom angažovaní Quicksilvera (Evan Peters), takže nám neostáva nič iné, len držať palce, aby všetko vyšlo ako má.

18. diel Čriepkov z Marvelu je za nami. Snáď vás moje komiksové výlevy nenudia. Taktiež budem veľmi rád, keď zanecháte v komentároch nejakú diskusiu a hlavne by som vás rád požiadal, aby ste mi dali vedieť, o čom sa chcete dočítať nabudúce. Majte ale na pamäti, že sa venujem predovšetkým príbehom, ktoré uvidíme na plátne (a aj tak sú to desaťtisíce slov textu a desiatky článkov), takže prekladaniu udalostí z komiksov moc neholdujem. Obsah 19. dielu teda vyberte vy. Ja sa budem snažiť príjemne vás prekvapiť tým 20., aj keď, dočerta, stále netuším, o čom bude. 


PS: Aby som nezabudol, sledujte FILMKULT! Lajknúť by ho mali najmä fanúšikovia DC, o ktorom tak veľmi nepíšem, keďže nie je dosť veľa informácií. Avšak, veľa detailov sa objaví práve na Filmkulte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia