Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2014, 16:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Letný filmový júl v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Jún sa nám rýchlo prehupol do prázdninového júla, a tak je čas pre predstavenie tých najlepších a najočakávanejších snímok. Žánrovo bohatý mesiac by sa mal podpísať na obsahu našich peňaženiek.

Filmom sa na našej stránke venujeme stále viac a viac. Okrem kopy trailerov či informácii sme pre vás pripravili recenzie pre akčnú pecku Na hrane zajtrajška, fight záležitosť roka (ak nie desaťročia) The Raid 2, skvelý animák Ako si vycvičiť draka 2 či pravdepodobne prepadák roka v podobe štvrtých Transformers. Nasledujúci mesiac bude taktiež plný atraktívnych snímok, poďme sa teda pozrieť na tie najzaujímavejšie. 

1. Deliver Us from Evil/Chráň nás od zlého (3.7.)
Od režiséra Sinister k nám príde ďalší šťavnatý horor, ktorý si obhájil priestor aj na našom webe v podobe trailerov. Eric Bana bude bojovať proti skrytému zlu. Ako policajt s vlastnými problémami je nútený spojiť sa s kňazom, s ktorým riešia nevysvetliteľné prípady v blízkosti desivých démonov. Dve hodiny strachu podľa knižnej predlohy. 


2. Blended (3.7.)
V prípade, že horory nemusíte a miesto toho si radšej pozriete rodinný film, čaká vás ďalšia dovolenka s Adamom Sandlerom v jeho ďalšej nudnej komédii s Drew Barrymore. Tentokrát si nechal Sandler zaplatiť oddych v Afrike, kde sa po katastrofálnom rande s postavou Drew náhodne stretávajú s ich rodinkami. Nič originálne, nič nečakané, pravdepodobne ani nič moc. Ak sa chcete zasmiať, počkajte si na 22 Jump Street. 



3. 22 Jump Street (10.7.)
A že nebudete čakať dlho, keďže dvojka Channing Tatum a Jonah Hill v spolupráci s veliteľom Ice Cubom udrú na naše hrtany a kiná v plnej sile hneď o týždeň neskôr. Humor, akcia, ženský miláčik Tatum a dúfame, že aj kopa originality, keďže sa jedná o film režírovaný Philom Lordom a Chrisom Millerom (21 Jump Street, The Lego Movie, Oblačno, miestami fašírky). Amatérski vyšetrovatelia sa tentokrát dostanú na vysokú, aby odhalili obchody s drogami a je zbytočné hovoriť, že sa im tam nesmierne zapáči.



4. Joe (10. 7.)
V rovnaký deň dostaneme aj drámu Joe s Nicolasom Cageom, ktorý, ako sa zdá, konečne kývol na vážnejšiu rolu a po tragických snímkoch (najmä Ghost Rider 2) sa nás opäť snaží upútať hereckým výkonom. Či mu to vyjde, sa dozvieme až v kine. Tam si Cage strihne úlohu tvrdého chlapíka, ktorého obmäkčí tínedžer, nový člen v jeho partii v lesoch. Jeho otec je agresívne hovado a postupne sa postavy budú dostávať do situácií, z ktorých niet ústupu. Dráma jak lusk.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30



5. Dawn of the Planet of the Apes/Úsvit planéty opíc (17.7.)
Konečne! Od začiatku článku ste asi čakali práve na toto. Pokračovanie obrovského prekvapenia menom Rise of the Planet of the Apes (v názve sa mení len prvé slovo Rise za Dawn, čiže zrodenie za úsvit) sa do kín dostáva po troch rokoch a figuruje medzi najočakávanejšími filmami roka. Niet sa čomu čudovať. Perfektné spracovanie, dychberúce trailery a Caesar v podaní neuveriteľného Andyho Serkisa, skvelé herecké obsadenie atď, budia dojem, že sa jednoducho nič nemôže pokaziť. Menil sa ale režisér a je tak otázne, nakoľko odlišný film dostaneme. Určite sa ale nemusíme báť prepadáku. 


6. Planes 2/Lietadlá 2 (17.7)
Ak budete chcieť odľahčenie od akčného thrilleru pre náročnejších divákov, akým opice jednoznačne budú, môžete skúsiť pokračovanie animáku Lietadlá zo sveta Cars/Autá. Tentokrát sa hlavný hrdina pridá k DHZ, teda sa stane hasičom okolitých lesov. Dočkáme sa opäť silného priateľstva, odhodlania, lásky a iných symbolov animákov, na ktoré zrejme zvedaví nie ste. 



7. Hercules (24. 7.)
I am HERCULEEES! Áno, pán Johnson, nikto vám to neberie. To, že prvý Hercules s Kellanom Lutzom bol nesmierny prepadák vášho Hercula ale zachrániť nemusí. Určite sa ale dočkáme lepšej akcie, choreografie súbojov a aj lepších trikov. Navyše uvidíme aj Barbaru Palvin! The Rock je síce zárukou kvalitnej zábavy, je však otázne, či to bude tentokrát stačiť, keďže po boku nemá nijakú výraznejšiu hereckú osobnosť. Scenár tiež nemusí byť práve najkvalitnejší, nakoľko sme z doterajších záberov vôbec nevideli, či sa Hercules okrem švihania mečom dokáže aj inteligentne porozprávať. O jeho postave nevieme prakticky nič. Ak ale máte radi herca a chcete na chvíľu vypnúť, možno bude toto pre vás to pravé!



8. Guardians of the Galaxy/Strážcovia Galaxie (31. 7.
Hell Yeah! 2-hodinová akčná jazda plná humoru, skvelých digitálnych trikov, zábavných postáv a nového, vesmírneho sveta s charizmatickým Chrisom Prattom od Marvelu predsa nemôže dopadnúť zle! Alebo môže? Z trailerov je nám jasné, že sa dočkáme komiksovky ako vyšitej. Uvidíme pár hollywoodskych hercov a v prípade, že ich nebude dosť, vedzte, že ich aspoň budete počuť, keďže sa našťastie dočkáme originálneho dabingu. V ňom figurujú najmä mená ako Vin Diesel a Bradley Cooper, čoby hlasy Groota a Rocket Raccona. Odhalí sa nám vesmírna časť Marvelverse, dočkáme sa Thanosa a určite aj ďalšieho Infinity Gem/Stone. Viac v predstavení tohto tímu tu.

9. The Purge: Anarchy (31.7.)

Pokračovanie zrejme úspešného "rádoby" thrilleru Purge zavíta do kín v posledný júlový deň. V článku sa objavuje len preto, lebo vás tento kinematografický skvosť veľmi zaujíma a nás naopak stále zaujíma prečo. Snáď nám to objasníte v komentároch. Narozdiel od tupej a miestami až príliš nelogickej jednotky by sme v dvojke mohli dostať aspoň podarenú akciu, keďže sa dej rozprestrie na celé mesto a nie na do jedného domu, čo bol skutočný zabijak aspoň toho kúska potenciálu, ktoré The Purge malo. Pripravte sa, čoskoro sa akýkoľvek zločin vrátane zabíjania stane na 12 hodín stane legálnym.


Klasická otázka na záver, ktorý film si nenecháte ujsť? Ak chceš filmy sledovať vo väčšej miere, sleduj náš Filmkult.

Domov
Zdieľať
Diskusia