Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
dnes 20. januára 2025 o 16:13
Čas čítania 2:01
Karolína Uličná

Zverejnili rebríček najlepších jedál na svete. Prvú priečku získalo obľúbené jedlo Slovákov

ZAUJÍMAVOSTI GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY REBRÍČKY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V rebríčku sa umiestnili aj dezerty, nátierka či polievka.

Jedlo je univerzálnym jazykom, ktorý spája kultúry a národy po celom svete. Každý kút našej planéty ponúka jedinečné chute, vône a tradície, ktoré sú často odrazom histórie, prírodných podmienok a kultúrnych zvykov. Od jemných korenín indickej kuchyne cez bohaté talianske omáčky až po exotické chute thajských pokrmov – najlepšie jedlá sveta sú dôkazom kreativity a umenia varenia.

Portál Taste Atlas urobil rebríček najchutnejších jedál, ktoré si získali srdcia gurmánov. Toto je TOP 10 najlepších jedál z celého sveta:

10. Shawarma

Shawarma je jedlo z Blízkeho východu, ktoré vzniklo počas Osmanskej ríše a pečie sa na otočnom špíze. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, ktoré sa pomaly pečú a podlievajú šťavou. Jej chuť výrazne ovplyvňuje špeciálna marináda. 

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

9. Dondurma

Turecká zmrzlina, známa ako Maraş dondurma, pochádza z mesta Maraş a je známa svojou hustou, žuvacou textúrou a odolnosťou voči topeniu. Tieto vlastnosti dosahuje pridaním arabskej gumy a salepu, múky z koreňa orchidey. 

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

8. Tonkotsu ramen

Tonkotsu je bohatý ramen s krémovým bravčovým vývarom, jemnými rezancami, vajcom s mäkkým žĺtkom a mäkkým bravčovým bôčikom. Vývar vzniká dlhým varením bravčových kostí, čím sa dosahuje jeho krémová textúra. Na vrch sa pridávajú jarná cibuľka, bambusové výhonky, morská riasa a kukurica pre extra chuť.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia