Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
Čítaš článok:
Toto sú najlepšie polievky v celej Európe. Do TOP 15 sa dostala aj tradičná slovenská polievka či cesnačka
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo


11. Ukrajinský boršč
Ikonický boršč je pravdepodobne najznámejším ukrajinským jedlom, považovaným aj za národné jedlo krajiny. Je to polievka z červenej repy, mäsového alebo kostného vývaru a dusenej zeleniny.

polievka
Zdroj: Taste Atlas

10. Slepačia polievka zo Srbska (Bela čorba)
Tradičná polievka, ktorá je populárna v Srbsku. Vyrába sa z kombinácie mäsa z kuracích pŕs (miestne nazývané belo meso), vajec, zemiakov, cibule, múky, mrkvy, petržlenu a korenín. Niektoré verzie obsahujú aj kopček kyslej smotany, ktorý sa pridáva na tanier, keď sa jedlo podáva.

polievka
Zdroj: Taste Atlas


9. Grécka mäsová polievka (Youvarlakia)
Táto výdatná grécka polievka spája jemné hovädzie mäsové guľky a krémový, chutný vývar. Mäsové guľky a vývar sú zvyčajne ochutené rôznymi čerstvými bylinkami a celé jedlo je zakončené pridaním avgolemono — smotanovej vajcovej a citrónovej omáčky — ktorá zahustí vývar a dodá charakteristickú pikantnú chuť.

polievka
Zdroj: Taste Atlas


8. Maďarská polievka s mäsom (Húsleves)


Táto výdatná maďarská polievka, tradične pripravovaná s hovädzím alebo kuracím mäsom, je základným jedlom reštaurácie, ako aj bežným domácim jedlom. Okrem mäsa zvyčajne obsahuje rezance, koreňovú zeleninu a rôzne koreniny. 

polievka
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 z 4
Späť
Zdieľať
Diskusia