Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 14. októbra 2024 o 15:30
Čas čítania 1:32
Hana Divišová

Udržateľnosť a inovácie ovládli druhý večer MBFL!: Pozri, komu sme udelili ocenenie Refresher Fashion Talent

MÓDA BRATISLAVA FASHION LIVE!
Uložiť Uložené

Druhý večer Mercedes-Benz Fashion Live! v Slovenskej národnej galérii priniesol nielen výnimočné módne prehliadky, ale aj napätie medzi finalistami súťaže Best Fashion Talent.

Bratislava opäť ožila módou, keď sa v Slovenskej národnej galérii odštartoval druhý večer 11. ročníka Mercedes-Benz Fashion Live!. Dizajnéri počas tohto večera predviedli kolekcie kombinujúce ekologické hodnoty s odvážnym dizajnom. Použité udržateľné materiály a inovatívne techniky nastolili nový štandard pre budúcnosť módy.

Nechýbalo ani odovzdávanie prestížneho ocenenia Best Fashion Talent, ktoré spolu vyhlasujú MBFL! a Slovak Fashion Council. Hoci konkurencia bola veľká a všetci finalisti predviedli vymakané kolekcie, výhru si napokon domov odniesla značka Gonoe dizajnérov Patrika Platka a Maxa Basalu, ktorí zaujali porotcov aj publikum kolekciou skúmajúcou budúcnosť módy a udržateľným prístupom k tvorbe.

mbfl2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Finalistkou tohto ročníka bola aj Dominika Kozáková, ktorá očarila svojou kolekciou plnou kontrastov, kde sa stretli odvážne farebné kombinácie a hravý dizajn. Inšpiráciu našla vo svete fauny, flóry a moderného cirkusu, čo sa odrazilo v jedinečných modeloch, ktoré spájali tradičné prvky s modernou estetikou.

Odporúčané
Inšpirácia umením aj architektúrou: Prvý večer Mercedes-Benz Fashion Live! odhalil vízie slovenských módnych návrhárov Inšpirácia umením aj architektúrou: Prvý večer Mercedes-Benz Fashion Live! odhalil vízie slovenských módnych návrhárov 13. októbra 2024 o 15:30

Kozáková kládla dôraz na udržateľnosť, keď pri tvorbe využívala deadstockové materiály, vďaka čomu si vyslúžila ocenenie Sustainable Fashion Talent. Svojou drzou hravosťou a udržateľnosťou presvedčila aj nás a stala sa tak výherkyňou Refresher Fashion Talent

Na fotke naša brand špecialistka Patrícia Pajtášová s výherkyňou ocenenia Refresher Fashion Talent Dominikou Kozákovou a moderátorkou Babsy Jagušák.
Na fotke naša brand špecialistka Patrícia Pajtášová s výherkyňou ocenenia Refresher Fashion Talent Dominikou Kozákovou a moderátorkou Babsy Jagušák. Zdroj: MBFL!/Tibor Géci

Jozef Kahánek so značkou Raum Collective bol tretím finalistom a publikum upútal precíznou prácou s textúrami a detailmi, pričom šikovne kombinoval tradičné techniky s modernými siluetami. Jeho kolekcia priniesla elegantnú, no zároveň progresívnu víziu módy, ktorá oslovila publikum svojou čistotou a vizuálnou dokonalosťou.

MBFL2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Druhý večer MBFL! predviedla značka Ozeta kolekciu v spolupráci s dizajnérom Marcelom Holubcom W. Modely zaujali elegantnými siluetami a prepracovanými
detailmi, ktoré reflektujú na prirodzenú krásu.

mbfl2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Ďalšou zaujímavou spoluprácou bola kolekcia FRAG_ILITY Márie Štvrteckej s textilným dizajnérom Jurajom Strakom. Tá skúma polarizáciu spoločnosti a krehkosť medziľudských vzťahov, odrazom čoho sú originálne vzory a prepracované štruktúry látok.

mbfl2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Značka freier, za ktorou stojí dizajnérka Terézia Feňovčíková predstavila kolekciu Defectum. Na prvý pohľad dokonalé odevy obsahujú skryté defekty, ktoré odrážajú skreslenú realitu sociálnych médií a ich falošnú dokonalosť. Aj v tejto kolekcii zohrala dôležitú úlohu spolupráca s Jurajom Strakom, ktorý svojím rukopisom obohatil materiály použité v návrhoch.

MBFL2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Na záver večera si Martin Hrča získal publikum kolekciou pre nevesty, nazvanou EDEN. Obsahuje 16 modelov, ktoré boli vytvorené z rôznorodých materiálov. Jeho pánske modely predstavujú alternatívu k tradičným krojom, pričom si zachovávajú svoju eleganciu. „Inšpirácia krojom u pánskych modelov bola skôr podvedomá, nie cielene plánovaná, až vo finále som ju tam sám pocítil,“ poznamenal Hrča.

MBFL2024
Zdroj: MBFL!/Artur Koff

Viac z prehliadok, backstagu a udeľovania ocenení nájdeš v galérii.

Na fotke naša brand špecialistka Patrícia Pajtášová s výherkyňou ocenenia Refresher Fashion Talent Dominikou Kozákovou a moderátorkou Babsy Jagušák.mbfl2024mbfl2024mbfl2024
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia