Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2024 o 13:38
Čas čítania 0:44
Hana Divišová

Ye čelí žalobe od zamestnanca za citovú ujmu a nevyplatené mzdy. Raper si ho najal na sledovanie Kardashianiek aj manželky Biancy

HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Bývalý zamestnanec Kanyeho Westa na neho podal 22-stranovú žalobu.

Ye, ktorého všetci poznáme ako Kanye Westa, čelí 22-stranovej žalobe od jeho bývalého zamestnanca John Doea. Toho si mal Kanye podľa News 24 najať ako riaditeľa spravodajstva a dnes ho John žaluje za údajné nevyplatenie mzdy a za spôsobenie citovej ujmy.

Johnova pracovná náplň sa mala podľa jeho slov postupom času meniť. Po určitom čase mal za úlohu sledovať rodinu Kanyeho bývalej manželky Kim Kardashian a špehovať súčasnú manželku Biancy Censori.

kanye west
Zdroj: Getty Images/Rich Fury/VF20

John Doe je bývalý armádny veterán a dnes údajne trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Práca pre Yeho mu nepomohla, keďže, ako sám uvádza, mal v nej zažívať záchvaty paniky, úzkosti a vážne emocionálne utrpenie. Kanye sa mu dokonca podľa USA Today vyhrážal zabitím.

V žalobe sa tiež uvádza: „Stres a trauma spôsobené vyhrážkami, nepriateľským pracovným prostredím a neetickými činnosťami vážne ovplyvnili Johnovu duševnú a emocionálnu pohodu, čo si vyžiadalo jeho umiestnenie do špecializovaného zariadenia.“

Odporúčané
Organizátori festivalu Rubicon: Stačilo málo a do Nitry by prišiel Kanye West. Ideme robiť niečo, čo tu ešte nikto nespravil Organizátori festivalu Rubicon: Stačilo málo a do Nitry by prišiel Kanye West. Ideme robiť niečo, čo tu ešte nikto nespravil 22. augusta 2024 o 12:30

Okrem spôsobených duševných problémov sa v žalobe tiež uvádza, že Doe nedostal zaplatené za niekoľko výplatných období. Požaduje od Kanyeho odškodné ako náhradu za údajne nevyplatenú mzdu. Zároveň žiada o súdny proces pred porotou. Pojednávanie v tejto veci je naplánované na 19. decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia