Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 2. októbra 2024 o 18:42
Čas čítania 0:33
Radoslava Juračková

Balónom do vesmíru: Inovatívny spôsob kozmického cestovania ponúka rýchly let, gastro zážitok aj WiFi pripojenie

TECH CESTOVANIE PENIAZE VESMÍR
Uložiť Uložené

Do kozmického balóna sa zmestí najviac 9 pasažierov a cena na osobu je vyššia ako stotisíc eur.

Na trh prichádza revolučné cestovanie do vesmíru. Spoločnosť Space Perspective vyvinula transport, ktorý je ekologický a rýchly. Cestujúci sa ním nad zemskú atmosféru dostanú už za 6 hodín. Jedná sa o kozmickú loď, ktorú nadnáša balón, a naspäť na pevninu sa dostane padákom. Loď úspešne prešla prvým testom.

balón, vesmír, space perspectivebalón, vesmír, space perspectivebalón, vesmír, space perspectivebalón, vesmír, space perspective
Zobraziť galériu
(4)

Interiér lode je veľmi luxusný a nadčasový. V cene vstupenky je aj viacero chodov, ktoré majú byť gastro zážitkom. Členovia posádky dokonca budú mať možnosť pripojiť sa na internet a svoj zážitok zdieľať s priateľmi v reálnom čase. Do vnútra lode sa zmestí naraz 8 cestujúcich a pilot.

Ako informuje magazín Forbes, inovatívny projekt má za sebou už prvú skúšobnú jazdu. Prebehla bez pasažierov a cesta do kozmu trvala 6 hodín. Čo je len o trochu viac ako cestovať vlakom z Bratislavy do Košíc. Cena za tento zážitok je 112-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia