Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
včera 2. októbra 2024 o 12:33
Čas čítania 0:42
Anna Peclová

Bývalá manželka Wima Hofa prehovorila o domácom násilí. Ľadový muž údajne roky terorizoval ju a jej deti

Bývalá manželka Wima Hofa prehovorila o domácom násilí. Ľadový muž údajne roky terorizoval ju a jej deti
Zdroj: instagram.com/iceman_hof
ZAHRANIČIE SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Hofova exmanželka Caroline a jej deti pred rokmi vypovedali o prebiehajúcom domácom násilí polícii, úradom, lekárom a terapeutom. Pred verejnosťou doteraz všetko tajili.

Bývalá manželka prehovorila o afére s médiami až po tom, čo sa britský filmový producent rozhodol nakrútiť oslavný film o obdivuhodnom živote „ľadového muža“.  Potom sa obrátila na redakciu holandských novín de Volkskrant, ktorá v článku opísala fyzické a psychické násilie, ktorého sa mal Hof dopustiť na svojej rodine.

„Pre Caroline a jej deti sa meno Wima Hofa spája s niekoľkoročnou agresiou, fyzickým násilím, ponižovaním, manipuláciou a v prípade Caroline aj so sexuálnym zneužívaním. Poznajú ho ako zlomyseľného opilca s výbušnou povahou a posadnutosťou sebou samým. Niekoho, pred kým sa museli mať neustále na pozore,“ píše sa v dokumente.

V roku 2012 bol Hof napríklad odsúdený na verejnoprospešné práce a pokutu za napadnutie Carolininho najstaršieho syna Christiaana. Starosta Amsterdamu mu tiež vydal dočasný zákaz priblíženia sa k rodine za fyzické násilie a vyhrážanie sa smrťou. V roku 2015 ho holandská Rada pre ochranu detí zbavila práva na kontakt so synom Noahom.

Wim Hof odmietol obvinenia z násilia v písomnej odpovedi na 44 otázok, ktoré mu poslali noviny de Volkskrant. Svoju bývalú manželku obviňuje z manipulatívneho správania.

Domov
Zdieľať
Diskusia