Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Fight Night Challenge.
1. októbra 2024 o 17:30
Čas čítania 2:40

Adam Sedro z Love Islandu o zápase v FNC: Neberiem nič iné, ako výhru. Svojmu súperovi posiela odkaz (Rozhovor)

Adam Sedro z Love Islandu o zápase v FNC: Neberiem nič iné, ako výhru. Svojmu súperovi posiela odkaz (Rozhovor)
Zdroj: Instagram @adamsedro
ŠPORT FIGHT NIGHT CHALLENGE
Uložiť Uložené

„Dúfam, že sa nepoloží po jednej rane na solar. Chcem v ringu fightera, tvrdého chlapa so srdcom.“

„Neberiem nič iné, ako výhru. Verím sebe samému, aj svojej príprave.“ Adama Sedra možno poznáš ako bombshella z minuloročného Love Islandu. 30-ročný model, ktorý donedávna žil v Austrálii, sa vrátil na Slovensko, aby fanúšikom ukázal svoju ďalšiu stránku – zanieteného boxeristu, ktorý je odhodlaný vyhrať. Je pravdepodobné, že ho od tohto októbra budeš vidieť v ringu čoraz častejšie.

Organizácia Fight Night Challenge neustále šokuje fanúšikov. Na fight card pripisuje medzi nováčikov Adama Sedra, ktorý sa postaví proti modelovi a hercovi Benjamínovi Árvayovi. 26. októbra v ringu FNC 7 nebudú chýbať ani mená ako Filip Sulík, Fučo alebo Erik „Kladivo" Tlkanec. Lístky už sú v predaji, ich cena začína na 19 eurách.

Bojové športy mu boli vždy blízke

Adam vyrastal spolu s jedným z najlepších slovenských fighterov v súčasnosti – Vlastom Čepom. Od malička ich fascinoval box, neskôr začali sledovať MMA. „Jon Jones bol náš vzor. Pamätám si, ako som sledoval jeho zápas, keď ako najmladší v histórii UFC vyhral titul. Neskôr to bol zas McGregor.“ Tvrdí, že v tej dobe MMA nebolo u nás vôbec známe. „Pozerali sme to od úplného detstva. Mali sme radosť, keď išla nejaká dobrá karta,“ dodáva.

O niekoľko rokov to však nebolo len o sledovaní bitiek v ringu. „Keď som mal medzi 16 a 23, možno 22, boli to divoké roky. Vtedy bola aj iná doba. Flákali sme sa po dedinských diskotékach a potom si domyslíte. Bitky boli prakticky každý víkend. Bolo tam chlapské ego,“ spomína Adam.

Zápas mu navrhol Čepo

Po účinkovaní v reality šou o hľadaní lásky začali Adamovi prichádzať rôzne ponuky, vrátane zápasov. Nakoniec sa rozhodol pre boxerský zápas pod hlavičkou FNC. „Osobne mi je box bližší. Všetko som konzultoval s Vlastom. Keď som s ním začal boxovať, sám mi navrhol, že by som mal skúsiť zápas. Potom začala komunikácia s FNC. Bavia ma ich turnaje, páči sa mi samotná organizácia aj komunikácia s majiteľmi.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Sedro (@adamsedro)

Adamovým súperom bude Benjamín Árvay, ktorého tiež môžeš poznať z televíznych obrazoviek. „Chcem ukázať kvalitný a pekný box na úrovni. Od svojho súpera očakávam, že sa tiež poctivo pripravuje. Dúfam, že sa nepoloží po jednej rane na solar. Chcem v ringu fightera, tvrdého chlapa so srdcom,“ posiela odkaz svojmu súperovi.

Sedrov život sa momentálne točí len okolo prípravy. „Poctivo trénujem, nechodím na párty, všetko ide bokom. Teraz je to o tréningu, kvalitnom spánku a jedle.“ Tento režim mu však nie je cudzí a do istej miery aj prirodzený. „Celý môj život bol o tvrdých tréningoch a disciplíne. Nejdem cez nejaké svoje hranice, všetko je mi blízke. Jediné, čo sa zmenilo, je, že som začal boxovať na dennej báze,“ vysvetľuje. Adam naznačuje, že ak sa nič vážne nestane, v ringu ho uvidíme častejšie.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Sedro (@adamsedro)

S prípravou mu pomáhajú dvaja tréneri. „Mám dobrých a kvalitných trénerov, ktorí mi vyhovujú aj po ľudskej stránke.” Obidvaja sú jeho dlhoroční priatelia, ktorých pozná už roky – Vlasto Čepo a Omar Ahmad.

„Vlasto patrí medzi mojich najlepších kamarátov, prešli sme spolu veľa vecí a vždy sme jeden druhému pomáhali. Momentálne spolu trénujeme. Ďalej je to Omar Ahmad, ktorý už ukončil kariéru v MMA. Považujem ho za jedného z najlepších trénerov boxu. Zároveň je nohami pevne na zemi. Neskutočne mi pomáha,“ komentuje.

Prekvapil sám seba

Počas prípravy nastalo veľa momentov, kedy prekvapil aj sám seba. Adam približuje jednu z najčerstvejších spomienok. „Vlasto zavolal jedného kvalitného boxeristu, išli sme simulovať zápas. Povedal mi: ‚Adam toto nie je sparing, je to zápas a ideš ho vyhrať. Musíš improvizovať, bodovať, prípadne chalana ukončiť.‘ Mal som veľký rešpekt, bol to dovtedy môj najkvalitnejší súper,“ vysvetľuje.

Prvé kolo simulovaného zápasu Sedro prehral. „Potriafal ma. Potom som sa nejako vzchopil a v druhom kole som jednoznačne vyhral. V treťom kole sa ukázala moja kondička. Chalan už nevládal a ja som prakticky vyhral zápas proti dobrému a skúsenému boxeristovi. Vtedy som si povedal, wau som pripravený a môžem ísť do zápasu rovno aj zajtra.“

Anketa:
Komu budeš fandiť?
Adamovi
Benjamínovi
Adamovi
40 %
Benjamínovi
60 %
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Nezabudni, že turnaj Fight Night Challenge 7 bude už 26. októbra o 18:00 v bratislavskej Gopass aréne (Národné basketbalové centrum). Lístky a PPV si môžeš kúpiť TU.
kúp si lístok
Domov
Zdieľať
Diskusia