Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2024 o 9:07
Čas čítania 0:48
Karolína Uličná

Na trh prichádza prvý skladací smartfón, ktorý sa vie zmeniť na tablet: Je trojdielny a oveľa drahší ako iPhone 16

TECH APPLE HUAWEI MOBILY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Oficiálne sa začne predávať 20. septembra.

Čínsky technologický gigant Huawei v utorok predstavil svoj nový smartfón. Je považovaný za prvý trojdielny telefón na svete vôbec. Predstavili ho len niekoľko hodín po tom, ako sa americký konkurent Apple pochválil 16. generáciu nového iPhonu.

Ako uvádza Business Today, tento strategický krok má za cieľ zatieniť Apple, najmä na konkurenčnom čínskom trhu. V elegantnom červeno-zlatom dizajne sa telefón oficiálne začne predávať 20. septembra.

Huawei
Zdroj: Huawei

Nový Mate XT Ultimate Design má unikátny trojnásobne skladací displej, ktorý umožňuje telefónu premeniť sa zo zariadenia bežnej veľkosti na 10,2-palcový tablet. Skladací mechanizmus využíva flexibilné materiály, ktoré umožňujú ohýbanie obrazovky dovnútra a von.

Počiatočná cena za takýto smartfón začína od 2 000 eur, informuje Huawei Central. Napríklad model so 16GB RAM a 256 GB úložiskom bude stáť približne 2 800 €. V prípade, že by ste chceli 1 TB model, cena sa vyšplhá až na 3 370 €.

Odporúčané
Využi Xiaomi akciu Back to school a kúp smartfóny či tablety za TOP ceny. K týmto modelom získaš tiež hodinky a klávesnicu zadarmo Využi Xiaomi akciu Back to school a kúp smartfóny či tablety za TOP ceny. K týmto modelom získaš tiež hodinky a klávesnicu zadarmo 21. augusta 2024 o 15:30

„Huawei bol vždy lídrom v odvetví skladacích telefónov. Toto je prvý trojnásobne skladací telefón na svete. Vynaložili sme obrovské množstvo úsilia na riešenie problémov týkajúcich sa sériovej výroby a spoľahlivosti produktov,“ vyjadril sa riaditeľ Huawei Richard Yu na prezentácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia