Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2024 o 14:31
Čas čítania 0:34
Eva Thonhauserová

Na Slovensko mieri úspešný nemecký diskontný reťazec. Svoje brány otvorí už budúci rok

SLOVENSKO OBCHODY SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ľudí bude lákať na nízke ceny produktov.

  • Diskontné obchody, ako Action, Pepco a Kik, budú mať čoskoro konkurenciu na Slovensku, ale aj v Česku. Nemecký reťazec Woolworth plánuje vstúpiť na trh koncom roku 2025, čo potvrdil Roland Rissel z tlačového oddelenia spoločnosti, informuje portál Peniaze.cz.
  • Woolworth otvorí veľkoplošné predajne s každodenným tovarom, ako sú domáce potreby, elektronika, drogéria a oblečenie. Hlavným lákadlom reťazca budú nízke ceny.
  • Presné lokality a mestá, kde budú nové predajne Woolworth, zatiaľ nie sú známe. Investor však plánuje otvárať pobočky v nákupných centrách či retail parkoch.

Širší kontext: Reťazce, ako Pepco, Kik a Action, už majú v Česku silné postavenie, s viac než 300, 220 a 72 predajňami. Woolworth má v Nemecku už 700 pobočiek a plánuje ďalšie expanzie.

Príchod Woolworthu znamená ďalšiu konkurenciu na trhu lacných diskontov, ktorý sa v posledných rokoch rýchlo rozrastá. Väčšia konkurencia môže pre kupujúcich znamenať lepšie ceny a širší sortiment.

Anketa:
Budeš vo Woolworth nakupovať? 
Áno, určite.
Neviem, ešte uvidím.
Určite nie.
Áno, určite.
37 %
109 Hlasov
Neviem, ešte uvidím.
50 %
149 Hlasov
Určite nie.
13 %
40 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia