Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti L'Oréal Paris.
22. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 2:53
Sponzorovaný obsah

Ako si nafarbiť vlasy doma, aby to neskončilo s plačom? Toto potrebuješ vedieť predtým, než pôjdeš do drogérie

ZAUJÍMAVOSTI VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Svoju farbu vlasov môžeš oživiť aj bez návštevy kaderníckeho salóna, ak budeš postupovať správne.

Hovoríš si, že už by to chcelo zmenu alebo máš v hlave predstavu ako z Pinterestu? Semi-permanentné farby na vlasy môžu byť skvelou voľbou, ktorá ti pomôže so zmenou vlasov – vydržia iba niekoľko týždňov, takže môžeš so svojou farbou neustále experimentovať. Navyše, zvládneš to aj v pohodlí domova.

Aby bol výsledok ako zo salónu, potrebuješ dodržať niekoľko zásad. Ako sa však nafarbiť tak, aby nevznikli vynechané miesta, neželané fľaky a v konečnom dôsledku vyhodené peniaze? 

🔎Analýza

Farbenie vlasov môže skončiť failom, ktorého oprava si bude vyžadovať niekoľko návštev profesionála. Dôkladnú prípravu preto nepodceňuj. Vopred si rozmysli, aký typ farby na vlasy chceš – hľadáš niečo, čo ti vydrží dlhšie alebo sa postupne vymyje po niekoľkých umytiach? V obchodoch nájdeš 3 hlavné typy farieb:

  • permanentné farby (Vydržia zvyčajne niekoľko týždňov, majú vysoké krytie a prenikajú do hĺbky vlasu. Doma ich radšej nepoužívaj a nechaj to na kaderníka.)
  • semi a demi-permanentné farby (Skvelé na experimentovanie, postupne vyblednú pri bežnom umývaní šampónom. Sú ideálne na domáce použitie.)
  • jednodňové farby (Napríklad peny, ktoré sa zmyjú po prvom umytí šampónom. Ideálne na párty alebo festivaly.)

Pri výbere farby si premysli svoje reálne očakávania. Ak máš napríklad čierne vlasy a kúpiš si platinovú blond, nečakaj, že budeš hneď vyzerať ako Barbie. Je pravdepodobné, že farbu vlasov sa ti podarí zmeniť len o niekoľko odtieňov. Výrazná premena je dlhodobý proces.

Nezabúdaj ani na množstvo farby. Ak máš dlhé a husté vlasy, jedna krabička farby ti určite nebude stačiť, budeš potrebovať dve až štyri krabičky. Farbou určite nešetri, predídeš tak neželaným fľakom. Vždy je lepšie mať farbu navyše a vyhnúť sa stresu.

🪮Hair Tip: Pokiaľ nechceš príliš experimentovať no aj tak túžiš po farebnej zmene, siahni po jednom z 29 odtieňov Casting Creme Gloss od L'Oréal Paris. Tieto semi-permanentné farby ti dodajú nielen novú farbu, ktorá vydrží až 28 umytí, ale aj výživu a efekt lesklých vlasov. Okrem iného sú bez amoniaku, čo znamená, že sú šetrnejšie k tvojim vlasom a pokožke. Táto farba je vhodná aj na prirodzené aj už farbené vlasy.
lorealloerallorealloreal paris
Zobraziť galériu
(6)
Vyskúšaj casting creme gloss

📝Príprava

Pred farbením si vlasy neumývaj – tvoja pokožka produkuje prirodzené oleje, ktoré chránia vlasy pred akýmkoľvek podráždením. Pigment sa tiež lepšie uchytí na suchých a dôkladne rozčesaných vlasoch.

Začni tým, že si vlasy dôkladne rozdelíš na 4 rovnaké časti, ktoré si pripneš sponkami (ideálne plastovými, nie kovovými, pretože kov môže spôsobiť stmavnutie farby). Najprv si vyčeš cestičku v strede, prejdi úplne do zadnej časti hlavy a rozdeľ si vlasy na ľavú a pravú stranu. Potom ľavú a pravú stranu rozdeľ do ďalších dvoch častí, ktoré pripni sponkami na vrch hlavy. Vzniknú ti tak štyri rovnaké časti. Ak si to nevieš dobre predstaviť, pomôž si videonávodom.

vlasy
Zdroj: Unsplash/Element5 Digital

Pri farbení postupuj opatrne, môžeš si zafarbiť aj okolitú pokožku a oblečenie. Pokiaľ netúžiš po zafarbenom krku a ušiach, aplikuj na ne vazelínu alebo krém, ktoré poslúžia ako bariéra. Keď už máš všetko pripravené, je čas na prípravu a aplikáciu farby.

🎨Aplikácia farby

V krabičke semi-permanentnej farby nájdeš päť vecí – farebný krém, vyvolávač, kondicionér, rukavice a návod, ktorým sa treba dôkladne riadiť. Pri farbe L'Oréal Paris Casting Creme Gloss je proces miešania jednoduchý, keďže ti stačí všetko zmiešať v pribalenej fľaši, ktorá ti uľahčí aplikáciu.

loreal paris
Zdroj: L'Oréal Paris
⚠️ Upozornenie: Predtým, než sa vôbec pustíš do farbenia, uisti sa, že nemáš alergiu na niektorú zo zložiek. Zistíš to tak, že si niekoľko kvapiek farby aplikuješ za ucho alebo na zápästie a počkáš niekoľko minút. Pokiaľ tvoja pokožka sčervenie, napuchne, svrbí alebo sa začneš cítiť zle, produkt nepoužívaj.

Toto sa ti môže stať, pokiaľ sa neriadiš inštrukciami, ktoré sú pribalené v každej krabici.

Keď už máš všetko namiešané, začni s farbením. Pomocou špičky aplikátora nanes farbu najprv na korienky a rozmasíruj ju prstami (nezabudni na ochranné rukavice). Potom pokračuj v nanášaní farby na korienky, až kým nebude pokožka hlavy pokrytá farbou. Následne prejdi na stredné časti a postupne sa prepracuj až ku končekom. Prstami alebo štetcom dôkladne nanášaj farbu na každý prameň. 

farbenie vlasov
Zdroj: Unsplash/Anthony Wade

Máš hotovo? Tak teraz máš tú najľahšiu časť, a to počkať, kým farba bude pôsobiť (presný čas čakania nájdeš v pribalenom návode). Farbu si najprv dôkladne opláchni vodou a potom použi šampón. Vlasy si vymývaj dovtedy, až kým voda nebude číra. 

Na konci umývania použi pribalený kondicionér. Ten dodá tvojim vlasom hydratáciu, jemnosť a pomôže „uzamknúť“ farbu. Kondicionér si nanes do vlhkých prameňov, počkaj niekoľko minút, opláchni vlasy studenou vodou a nechaj ich prirodzene uschnúť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia