Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 3:43
Richard Balog

Luxusné kabelky aj oblečenie zo Zary. Pozri si TOP letné outfity od Sloveniek a Češiek s citom pre štýl

Luxusné kabelky aj oblečenie zo Zary. Pozri si TOP letné outfity od Sloveniek a Češiek s citom pre štýl
Zdroj: Instagram/@andicsigner
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY
Uložiť Uložené

Horúce leto prináša odvážne aj elegantné outfity, ktorými sa môžeš inšpirovať.

Je neuveriteľné, aký výrazný posun urobili Slovenky a Češky v obliekaní za posledných 10 rokov. Pre kvalitnú módnu inšpiráciu už nemusíš sledovať profily zahraničných hviezd a blogeriek, stačí, ak si prescrolluješ tento článok, v ktorom nájdeš 10 najlepších ženských outfitov za posledný mesiac.

Priprav sa na dávku fresh letných kombinácií – odvážnych, super trendy aj elegantných. Inšpiráciu necháme na tvojom rozhodnutí. Naše ženy sú však TOP, presvedč sa o tom sám/sama.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, limitovaných teniskách, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Takto vyzerajú letné outfity slovenských a českých známych tvárí. Priprav sa na luxus, extravaganciu aj klasiku    Takto vyzerajú letné outfity slovenských a českých známych tvárí. Priprav sa na luxus, extravaganciu aj klasiku 26. júla 2024 o 11:00

Andy Csinger @andicsinger

Andy tvorí svetový módny obsah a každý mesiac nás prekvapí fresh kombináciami. Inak tomu nebolo ani v júli, keď Slovenka, ktorá žije v Puglii, pridala na svoj Instagram niekoľko skvelých letných outfitov, v ktorých veríme, že nájdeš inšpiráciu.

Na fotografii má tmavovláska oblečenú hodvábnu zelenú košeľu s jemnými bielymi prúžkami v boxy strihu od značky Toteme, ľahké biele nohavice s textúrou, obľúbenú tkanú kabelku s ikonickým anagramom módneho domu Loewe a slnečné okuliare Prada. Chválime aj výber šperkov, ktoré dodali outfitu prímorskú atmosféru. Cena tohto outfitu je viac ako 3 000 eur, avšak pri troche snahy si môžeš podobný vyskladať za nižší obnos.

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsigner

Petra Macková @pepamack

Ak hovoríme o svetových módnych profiloch so slovenským podpisom, zabudnúť nemôžeme ani na influencerku Petru Mackovú z Bratislavy, ktorá si podmanila Austráliu a jej minimalistický štýl milujeme.

Rána a večery v auguste nás častokrát nepotešia nižšími teplotami, kedy môžeš nájsť inšpiráciu v tomto outfite v podaní Petry, ktorá si prehodila koženú motorkársku bundu cez ľahké šaty od značky MO&Co., pričom na nohách mala elegantné mokasíny s prackou. Petra nás vždy dokáže prekvapiť.

Petra Macková
Zdroj: Instagram/@pepamack

Natália Selveková @natalia.envy

Trochu biznis look a zároveň dokonalý mestský outfit – takto by sme v stručnosti opísali túto siluetu od Natálie Selvekovej, ktorú môžeš poznať vďaka beauty produktom Envy Therapy, respektíve Simpl Therapy.

Na fotografii nižšie má oblečený nadčasový čierny vrchný diel, pod ktorým má biele tričko s grafickým motívom z dielne Dolce & Gabbana, perfektné jorts s dĺžkou pod kolená, opasok Saint Laurent, čierne kožené čižmy a tmavozelenú kabelku na retiazke s logom Chanel. Outfit, ktorý by sa nestratil ani v uliciach Paríža počas týždňa módy.

Natália Selveková
Zdroj: Instagram/@natalia.envy

Katarína Očovanová @katarinaocovanova

Veľmi pozitívne hodnotíme aj tento denim on denim outfit v podaní Kataríny Očovanovej, s ktorou sme prednedávnom urobili rozhovor plný zaujímavých noviniek. Prítomnosť módnych trendov z nultých rokov (známe ako Y2K, pozn. redakcie) je stále aktuálna a táto silueta je dokonalým príkladom.

Sympatická influencerka zvolila korzetový vrchný diel v kombinácii s klasickými svetlomodrými džínsami, ktoré doplnila o bielu čelenku vo vlasoch a výrazné zlaté náušnice. Kabelka je Dior Saddle, ktorá stojí približne 2 000 eur. Trúfneš si na takýto outfit?

Katarína Očovanová
Zdroj: Instagram/@katarinaocovanova

Miroslava Dobiš @fashionspy.sk 

Miroslava Dobiš patrí medzi najpovolanejší znalcov módy na Slovensku a o svojom vycibrenom vkuse nás presvedčila aj týmto outfitom, ktorý perfektne ladí s prostredím kaštieľa.

Krátke biele šaty bez ramienok od značky Cult Gaya veľmi vkusne odhalili dekolt influencerky, ktorá zvyšok outfitu doplnila o otvorenú obuv na podpätkoch Bottega Veneta, veľký slamený klobúk Gucci a zlatý náhrdelník. V tomto prípade nemáme výhrady – všetko spolu funguje na výbornú a celá silueta od Mirky má taký sexy toskánsky vibe.

Miroslava Dobiš
Zdroj: Instagram/@fashionspy.sk

Ivana Mentlová @ivanamentlova

Druhú polovicu zoznamu otvárame českou návrhárkou Ivanou Mentlovou, ktorej štýl ocenia ženy s citom pre eleganciu, sofistikovanosť, noblesu a luxus.

Júl bol poriadne horúci aj v Prahe, čo Ivana využila vo svoj prospech a do ulíc vyšla v tomto ľahkom pletenom vzhľade, ktorý tvorili voľné prúžkované nohavice a baleríny Chanel, kardigán od kodanskej značky The Garment, nadrozmerné slnečné okuliare Saint Laurent a krémová kabelka Hermès Birkin, ktorú nie je jednoduché vlastniť. Nielen kvôli vysokej cene.

Ivana Mentlová
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Maria Dušička @maria.dusicka

Minimum žien nás svojím vkusom baví tak ako Maria Dušička. V júli nás odrovnala v tomto ľahkom outfite, ktorý tvorili biele štruktúrované šaty s viazaním okolo krku z archívov módneho domu Dior, sieťované baleríny Alaia a malá kabelka so slnečnými okuliarmi s charakteristickým logom Chanel. Manželka Majka Spirita pôsobí ako víla a my tento vzhľad milujeme. Pre viac inšpirácie sleduj jej Instagram, ktorý je plný skvelých outfitov.

Maria Dušička
Zdroj: Instagram/@maria.dusicka

Nikola Soukup Braxatorisová @brixinka

Naše pohľady potešila aj ďalšia štýlová Češka, ktorej vkus má bohémsky nádych, a to Nikola Soukup Braxatorisová. Na fotografii má sympatická influencerka oblečené dlhé čierne šaty s odhaleným chrbtom a asymetrickým výrezom v oblasti brucha od značky GCDS, pričom ako doplnok zvolila kontrastnú červenú kabelku na retiazke od Gucci.

Nerozumieme, ako je možné, že Brixinka nemá na svojom Instagrame ani 50-tisíc sledovateľov. Konzistentne pridáva veľmi dobré outfity.

Nikola Soukup Braxatorisová
Zdroj: Instagram/@brixinka

Olga Oliwye Soukupová @oliwyesoukupova

Veľmi výraznou zmenou prešiel šatník a štýl bývalej blogerky Olgy Oliwye Soukupovej, ktorá sa v súčasnosti venuje predaju nehnuteľností v zahraničí. Zo ženy, pre ktorú boli typické výrazné, extravagantné modely, je dnes sofistikovaná dáma zahalená do kúskov v estetike old money. Nám je táto zmena sympatická.

Oliwye má na fotografii oblečenú bielu vestu so zlatými gombíkmi a ľanové béžové šortky s úzkym opaskom. Kabelka je Bottega Veneta Mini Jodie za približne 2 400 eur a slnečné okuliare s korytnačím vzorom sú z dielne Celina a ich cena je okolo 400 eur.

Olga Oliwye Soukupova
Zdroj: Instagram/@oliwyesoukupova

Karolína Mališová @karolinamalisova

V podobnom duchu sa nesie aj posledný outfit v tohtomesačnom zozname. Karolína Mališová nepatrí len medzi najatraktívnejšie Češky, ale aj tie s najlepším módnym vkusom, o čom nás presvedčila niekoľkokrát aj počas filmového festivalu v Karlových Varoch.

Karolína si obliekla béžovú vestu zo Zary, ku ktorej zladila trochu tmavšie nohavice v zvonovom strihu, zlaté hodinky a sériu šperkov, ale aj luxusnú koženú kabelku Dior Saddle v svetlohnedom vyhotovení. Táto kombinácia je elegantná, vkusná a zároveň veľmi sexy.

Karolína Mališová
Zdroj: Instagram/@karolinamalisova
Domov
Zdieľať
Diskusia