Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2024 o 16:38
Čas čítania 0:30
Magdalena Trajerová

Populárneho youtubera zvolili do Európskeho parlamentu. Teraz verejnosti prezradil, koľko zarába

Populárneho youtubera zvolili do Európskeho parlamentu. Teraz verejnosti prezradil, koľko zarába
Zdroj: Wiki Commons/Fidias Panayiotou/na voľné použitie
ZAHRANIČIE EURÓPSKY PARLAMENT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Populárny cyperský youtuber Fidias Panayiotou, ktorý sa minulý mesiac stal poslancom Európskeho parlamentu, na sociálnych sieťach zverejnil svoj plat.

Panayiotou dostáva každý mesiac plat 8-tisíc eur. To však nie je všetko. Za každý pracovný deň, ktorý strávi v Európskom parlamente na služobnej ceste, dostane ďalších 350 eur. Stačí, ak sa podpíše do prezenčnej listiny. V domovskej krajine dostáva aj kancelársky príspevok vo výške 5-tisíc eur.

Okrem toho dostane europoslanec peniaze na svoj tím a na propagáciu svojej práce v Európskom parlamente. K tomu všetkému sa pridávajú výhody v podobe osobného vodiča alebo služobných letov.

@fidiasmep

Koľko dostávajú politici zaplatené

Pôvodný zvuk - fidias

Fidias Panayiotou kandidoval ako nezávislý poslanec a do Európskeho parlamentu sa dostal so ziskom 19,4 % hlasov. Jeho účty na sociálnych sieťach sleduje viac ako 2,4 milióna ľudí a je známy najmä vďaka svojim vtipom. Teraz pravidelne informuje o svojej práci poslanca Európskeho parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia