Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
28. júna 2024 o 9:55
Čas čítania 0:36
Radka Klučárová

Ľudia sa sťažujú na cenu piva na Oktoberfeste. Za krígeľ tento rok zaplatíš historicky najviac

GASTRO NEMECKO PIVO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Cena piva na Oktoberfeste v priebehu rokov rástla, no počas tohto ročníka prekoná hranicu 15 eur.

Tradičný pivný festival Oktoberfest v nemeckom Mníchove láka každoročne množstvo miestnych, ale aj turistov z celého sveta. Podľa odhadov ho každoročne navštevuje približne 6 miliónov ľudí. Cena piva v priebehu rokov rástla, no počas tohto ročníka prekoná hranicu 15 eur. 

Podľa portálu Bild ide o cenový šok. „Za túto cenu dostanete rezeň s prílohou vo väčšine krčiem!“ píše hneď v úvode. Kým mnohí sú z ceny rozčarovaní, 82-ročná Nemka Bärbel Veit to vidí pragmaticky. „Ľudia sa v dnešnej dobe stále sťažujú na cenu piva, ale stany sú stále plné,“ hovorí a poukazuje na to, že v 60. rokoch, keď sa na Oktoberfeste zoznámila so súčasným manželom, stálo pivo okolo 2,50 marky.

Prezident mníchovskej Asociácie proti podvodnému nalievaniu Jan-Ulrich Bittlinger si myslí, že ľudia sa viac ako na cenu sťažujú na nepoctivé čapovanie. „Žiadna radosť to nie je, ale keby šenkýri na Tereziánskej lúke (tradičné miesto Oktoberfestu) čapovali poctivo, nebol by hnev taký veľký,“ povedal. 

oktoberfest
Zdroj: Twitter/@CTVNews
Domov
Zdieľať
Diskusia