Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2024 o 18:09
Čas čítania 0:52
Anna-Marie Hanzlíková

V Prahe sa čoskoro začne nakrúcať seriál Blade Runner. Zahrá si v ňom oscarová herečka

V Prahe sa čoskoro začne nakrúcať seriál Blade Runner. Zahrá si v ňom oscarová herečka
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tvorcovia si vybrali metropolu pre sériu Blade Runner 2099.

Ide o ďalšie pokračovanie filmov Blade Runner z roku 1982 a Blade Runner 2049 z roku 2017. Réžie sa tentoraz ujme Jonathan van Tulleken, ktorý nedávno pracoval na sérii Shōgun. Jedným z výkonných producentov bude Ridley Scott, ktorý režíroval pôvodný film z roku 1982 a bol výkonným producentom filmu z roku 2017.

V poslednom filme si zahral aj Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas či Jared Leto. V pripravovanom seriáli zažiari aj Michelle Yeoh, ktorá získala Oscara za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Všetko, všade, naraz. Žiadne ďalšie mená zatiaľ neboli potvrdené. Gosling sa v roku 2021 objavil v Prahe počas nakrúcania filmu The Gray Man.

Seriál budú pre Prime vyrábať produkčné spoločnosti Alcon Entertainment a Ridley Scott Productions, na českej strane sa podľa Screen Daily na výrobe podieľa Film United. Natáčať sa začne v júni v barrandovských ateliéroch.

Po predchádzajúcej sérii nahradí Česko v produkcii Severné Írsko, pričom natáčanie v Maďarsku bolo zrušené. „Spoločnosť Northern Ireland Screen je veľmi sklamaná, že Blade Runner 2099 sa už nebude vyrábať v Severnom Írsku,“ uviedol pre server Richard Williams, výkonný riaditeľ NI Screen. Ten istý server pripomína, že v Prahe sa už natáčal seriál Apple TV Foundation alebo Interview s upírom.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by SCREEN THRILL| Movies & TV (@screenthrill)

Domov
Zdieľať
Diskusia