Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2024, 17:11
Čas čítania 0:42
Eva Thonhauserová

Tublatanka zložila na počesť majstrovstiev sveta novú hokejovú hymnu. Takto na ňu reagujú Slováci

SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

„Slovensko hrá súboj hodný víťazov, v duši má napísané, že na to má,“ znejú prvé slová piesne.

Skupina Tublatanka zložila novú pieseň Súboj víťazov na Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 v Českej republike. Má to byť hymna fanúšikov slovenského hokeja.

K novinke nakrútila rocková kapela aj klip, ktorý režíroval Karol Vosátko. Pieseň Súboj víťazov má byť poctou skupiny Tublatanka úspechom a tradícii slovenského hokeja a jeho hráčom. Skladbu Súboj víťazov zložil Maťo Ďurinda so svojou manželkou Mirkou, ktorá napísala text piesne.

„Slovensko hrá súboj hodný víťazov, v duši má napísané, že na to má,“ znejú prvé slová piesne. Videoklip zachytáva najkrajšie góly, oslavy a hokejové osobnosti zo zlatej éry slovenského hokeja. Zábery sú z roku 2002, keď sa Slovensko stalo majstrom sveta v ľadovom hokeji. Videoklip ukazuje aj mnohé dôležité momenty zo zápasov súčasných hokejových hviezd.

Spevák Maťo Ďurinda povedal, že bol vždy jeho veľký sen naspievať pieseň, ktorá by podporovala slovenský hokej. Sám je veľkým fanúšikom tohto športu.

Reakcie ľudí na novú pieseň

Komentáre pod novou skladbou sú pozitívne, no niektoré aj negatívne. Mnohým ľuďom sa pieseň páči, oceňujú jej text aj videoklip. Niektorí ľudia však pieseň porovnávajú s legendárnou slovenskou hokejovou hymnou Nech, Bože, dá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia