Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2024, 17:19
Čas čítania 1:02
Radoslava Juračková

Americká basketbalistka prehovorila o svojom pobyte v ruskom väzení. Matrac mala od krvi, toaletný papier nedostala

ZAUJÍMAVOSTI AMERIKA BASKETBAL RUSKO VÄZENIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Odpykávala si trest po tom, čo jej pri letiskovej kontrole našli hašišový olej.

Hviezda amerického basketbalu Brittney Griner prehovorila o svojom pobyte v jednom z najhorších ruských väzení. Emotívna spoveď je upútavkou na dokumentárny rozhovor, ktorý bude mať premiéru prvého mája.

Pätnásteho februára 2022 sa vracala z Ruska a na letisku sa musela podrobiť letiskovej kontrole. V batožine jej našli hašišový olej, ktorý údajne používala na liečebné účely.

Moderátorka v upútavke na rozhovor ozrejmuje, že ju prvotne odsúdili na 9 rokov v jednej z najdrsnejších väzníc v Rusku, ktorá je zároveň pracovným táborom. „Matrac mal na sebe veľké škvrny od krvi. Nemala som mydlo ani toaletný papier. Cítila som sa menej ako človek. Myslela som si, že to nezvládnem,“ opisuje so slzami v očiach športovkyňa.

V decembri 2022 sa americkému prezidentovi podarilo basketbalistku z väznice dostať. Vymenili ju za ruského väzňa.

Chystá sa dokument

O neľahkom životnom osude, pobyte v krutom ruskom väzení, ale aj tom, ako sa jej s celou situáciou podarilo vyrovnať a začleniť sa znovu do reality, sa dozvieš v novom dokumentárnom filme. Ten sa volá Prisoner in Russia. Premiéru bude mať na stanici ABC a neskôr ho nájdeš aj na streamovacej platforme Hulu.

Odporúčané
Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo 7. mája 2024, 9:30

Basketbalistka aktuálne pôsobí v Phoenix Mercury a v národnom basketbalovom tíme. Dvakrát sa jej s tímom podarilo vyhrať zlato na olympijských hrách a pred väzením pôsobila v ruskom Jekaterinburgu.

Domov
Zdieľať
Diskusia