Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. apríla 2024, 17:47
Čas čítania 0:36
Radoslava Juračková

Festival Coachella dostal pokutu 28-tisíc dolárov. Dôvodom je vystúpenie Lany Del Rey

HUDBA COACHELLA PENIAZE SPEVÁCI A SPEVÁČKY
Uložiť Uložené

Speváčka mala vystúpenie oveľa dlhšie, ako pôvodne plánovali. Porušili tým zmluvu s mestom, v ktorom sa festival koná.

Americký festival musí zaplatiť pokutu vo výške 28-tisíc dolárov (v prepočte vyše 26-tisíc eur) udelenú mestom Indio v okrese Riverside v Kalifornii, kde Coachellu organizujú. Dôvodom je vystúpenie speváčky Lany Del Rey, informuje TMZ.

Hudobníci totiž nemôžu prekročiť minutáž svojho vystúpenia, ktorú organizátori stanovili. Lana Del Rey toto pravidlo, ktoré označujú aj ako „zlaté“, porušila a jej vystúpenie bolo dlhšie až o 13 minút.

Ako píše Unilad, na podmienky týkajúce sa prekročenia dĺžky vystúpenia mesto upozorňuje aj v zmluve. Vychádza z nej, že za prvých 5 minút, ktoré interpret odspieva navyše, musí festival zaplatiť 20-tisíc dolárov. S ďalšími minútami sú už zhovievavejší a účtujú tisíc dolárov za minútu.

Speváčka sa na pódiu predviedla až s devätnástimi piesňami, čím potešila svojich fanúšikov. Zástupca festivalu sa vyjadril, že je to jediná pokuta, ktorú tento rok dostali, a teda nie je pre nich likvidačná.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa music 🎶 (@lyrics_music_edit)

Domov
Zdieľať
Diskusia