Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2024, 12:12
Čas čítania 0:49
Barbora Adamkovičová

EXKLUZÍVNE: Otec šikanovaného Romana, ktorý skočil zo strechy, chce spravodlivosť. Pamätník jeho syna niekto zneuctil

ZAUJÍMAVOSTI KYBERŠIKANOVANIE SAMOVRAŽDA ŠIKANA ŠIKANOVANIE MEDZI DEŤMI
Uložiť Uložené

„Viem, že syna mi už nič nevráti, no chcem, aby spoločnosť v skutočnosti ukázala nulovú toleranciu a exemplárne trestala agresorov a aby oni pochopili, čo ich čaká, keď budú ničiť životy iným,“ povedal Romanov otec exkluzívne pre Refresher.

Tragická smrť Romana, ktorý si koncom minulého roka sám vzal život, keď skočil zo strechy ZŠ Parchovany, otriasla spoločnosťou. Chlapca dohnala k jeho rozhodnutiu šikana rovesníkov – tí si ho pred osudným skokom dokonca nakrúcali a niektorí ho aj povzbudzovali v tom, čo sa chystal urobiť.

Odporúčané
Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja 19. apríla 2024, 12:30
Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30
Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Nešťastie postihlo jeho rodinu a celú komunitu. Chlapcovej pamiatke venovali pietu neďaleko miesta, kde vyhasol jeho život, ľudia tam zapaľovali sviečky a nosili rôzne pamätné predmety. Romanov otec však na sociálnej sieti informoval o ďalšej tragédii, ktorá postihla ich rodinu – niekto zneuctil pamiatku jeho zosnulého syna. 

Chlapcovu pamiatku zneuctili

Podľa informácií českého portálu Extra.cz z pamätníka zmizli kahance a soška anjelika, Romanov otec ich našiel v igelitovom vreci odhodenom pri komposte. „Je to smutné a bolestivé, čoho sú niektorí ľudia schopní. Tu máme možnosť vidieť prejav úcty k tragédii, ktorá sa odohrala na danom mieste,“ priznáva na Facebooku.

Nešťastní rodičia šíria povedomie o nebezpečenstve šikany prostredníctvom sociálnych sietí. „Viem, syna mi už nič nevráti, no chcem spravodlivosť a exemplárne tresty pre agresorov a pedagógov. Chcem, aby spoločnosť v skutočnosti ukázala nulovú toleranciu a exemplárne trestala agresorov a aby oni pochopili, čo ich čaká, keď budú ničiť životy iným,“ uviedol exkluzívne pre redakciu Refresher Romanov otec Dominik Michalik. 

Domov
Zdieľať
Diskusia