Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2024, 12:00
Čas čítania 3:42
Richard Balog

REFRESHNI si playlist: Taylor Swift prekvapila dvojalbumom, Luca Brassi10x vydal album Ghettoven a Rick Ross zdissoval Drakea

REFRESHNI si playlist: Taylor Swift prekvapila dvojalbumom, Luca Brassi10x vydal album Ghettoven a Rick Ross zdissoval Drakea
Zdroj: Taylor Swift
HUDBA TOP HUDOBNÉ NOVINKY TÝŽDŇA
Uložiť Uložené

Tento týždeň nájdeš v zozname tvrdý rap aj príjemný pop.

Hudba prináša emócie, ktoré milujeme, a sme radi, že aj tento týždeň vyšlo množstvo zaujímavých projektov na domácej aj zahraničnej scéne.

Aj tento týždeň prichádzame s našou pravidelnou rubrikou, v rámci ktorej sme zostavili zoznam TOP releasov za posledných sedem dní. Medzi nimi nájdeš porciu kvalitného slovenského rapu v podobe albumov od WENa a Luca Brassiho10x, melodický pop v podaní Taylor Swift a Duy Lipa aj disstrack od Ricka Rossa. Pohodlne sa usaď a vypočuj si všetky tieto hudobné novinky.

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

1. WEN LiGHT BLUE 

Interpret z východného Slovenska má za sebou skvelé hudobné obdobie vďaka spoločnému projektu East Side Sound s Porsche Boyom a v nastolenom trende pokračuje aj v sólovej tvorbe. Novinka LiGHT BLUE obsahuje 13 plnohodnotných skladieb s jedinečným zvukom a charakteristickým raperovým prejavom. Medzi hosťami nájdeš množstvo známych mien vrátane Ega na tracku EX-CLUSiV, kolegu Nicholasa Naisona alebo Hasana a TK27. 

2. Luca Brassi10x Ghettoven 

Na slovenskej rapovej scéne by si v súčasnosti veľmi ťažko hľadal viac skloňované meno, ako je Luca Brassi10x, ktorý dnes o polnoci vypustil na všetky streamy nový sólový album Ghettoven. 

Brassi zostal verný svojmu charakteristickému tvrdému prejavu a na albume otvára rôzne témy zo svojho života, z ktorých sú niektoré na hrane zákona. Slohou či refrénom prispeli aj ďalší známi interpreti, ako napríklad Shimmi, Dokkeytino, Zayo alebo Rollsout.

Vypočuj si album Ghettoven, ktorý obsahuje aj singel Chlapec z panela, a v komentároch pod textom nám napíš svoj názor. 

3. Dua Lipa Illusion 

O miesto v tvojom playliste zabojuje aj Dua Lipa s letným hitom Illusion. Britská speváčka s albánskymi koreňmi vydala ďalší singel z albumu Radical Optimism, ktorý vyjde 3. mája, a nepochybujeme o tom, že ovládne množstvo hudobných rebríčkov.

Illusion je odvážna tanečná skladba, ktorá umne využíva niektoré psychedelické a rave vplyvy, ktoré inšpirovali aj jej posledný projekt. Dua Lipa počas približne troch minút dáva jasne najavo, že vie, čo je skutočné a čo falošné. Baví nás aj slnečný videoklip z Barcelony plný sexy póz atraktívnej speváčky, ladného tanca a vody.

4. Teddy Swims The Door 

Spevák a skladateľ Teddy Swims, ktorý búra hudobný svet, predstavil oficiálny videoklip k svojmu najnovšiemu singlu The Door.

Tento dojímavý vizuálny sprievod oživuje emocionálnu hĺbku piesne a ponúka fanúšikom hlbší pohľad na témy zlomeného srdca a sebapoznania. Skladba sa nachádza na umelcovom oceňovanom debutovom albume I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1), ktorým si získal široké uznanie a komerčný úspech. 

Súčasťou albumu je obrovský hit Lose Control, ktorý sa dostal na 1. miesto v rebríčku Billboard Hot 100 v USA. Swims si zaslúži tvoju pozornosť. 

5. Future x Metro Boomin feat. The Weeknd We Still Don’t Trust You

Future a Metro Boomin vydali v priebehu tohto týždňa videoklip k skladbe We Still Don’t Trust You, ktorú svojou prítomnosťou podporil The Weeknd. 

Novinku z albumu s rovnomenným názvom otvára modelka Winnie Harlow slovami: „Bro, let’s blow this sh*t,“ a pokračuje: „We gon’ have a good time. We gon’ get a bag. We gon’ function.“ 

Nasleduje kompilácia čierno-bielych a infračervených záberov modelky a trojice zo skladby, ktorú Metro a Future v nedávnom opise na Instagrame označujú ako „the biggest 3“. Pusti si túto fresh skladbu a urob si názor na to, kto patrí medzi najväčších interpretov na zámorskej rapovej scéne. My v tom máme jasno. 

6. Sofian Medjmedj MONA LISA

Palec hore dávame aj českému spevákovi Sofianovi Medjmedjovi, ktorý len pred niekoľkými dňami vydal videoklip k chytľavej skladbe MONA LISA so zábermi z Paríža. Melodická popovo-rapová nálož má síce menej ako tri minúty, ale interpret počas tohto času predviedol skvelé technické aj lyrické skills. Výsledok si môžeš pozrieť nižšie, je perfektný. 

7. Rick Ross Champagne Moments

Priestor pre seba si uchmatol aj raper Rick Ross vďaka disstracku, ktorý poslal Drakeovi ako odpoveď na neoficiálny diss s názvom Push Ups (Drop and Give Me 50). Existujú pochybnosti, že je možno vygenerovený umelou inteligenciou, keďže Drake sa k nemu oficiálne nevyjadril.

V tvrdej skladbe si robí posmech z raperovej rasovej príslušnosti a nazval ho bielym chlapcom. Tvrdí tiež, že Drake má urobený nos, a vysvetlil, prečo mu dal unfollow na Instagrame. Celý konflikt sme rozobrali v článku. Čakáme na odpoveď Drizzyho. 

You ain’t never want to be a n**ga anyway, n**ga.

That’s why you had a operation to make your nose smaller than your father nose, n**ga.

I unfollowed you, n**ga, ’cause you sent the motherf**king cease-and-desist to French Montana, n**ga.

You sent the police, n**ga, hatin’ on my dog project.

8. Taylor Swift  The Tortured Poets Department: The Anthology

Záver zoznamu vždy venujeme najväčšiemu releasu za posledných sedem dní, ktorý tentoraz patrí Taylor Swift.

Jedna z najpočúvanejších interpretiek v posledných rokoch vydala nový album s názvom The Tortured Poets Department: The Anthology, ktorý je v podstate dvojalbum. Popová novinka obsahuje až 31 skladieb a trvá viac ako dve hodiny, pričom rodáčka z Pensylvánie takmer celú stopáž utiahla úplne sama. Výnimkou sú skladby Fortnight na feate s Post Malonem a Florida!!!, na ktorej nájdeš indie rockovú skupinu Florence + The Machine.

„Pracovala som na Tortured Poets hneď po tom, ako som odovzdala Midnights,“ povedala publiku Swift a pokračovala: „Takže som na albume začala pracovať hneď po ňom a pracovala som na ňom približne dva roky, počas celého amerického turné, a keď bol podľa môjho názoru dokonalý – keď bol dosť dobrý pre vás –, dokončila som ho,“ píše Complex.

Vypočuj si The Tortured Poets Department: The Anthology a v komentároch nám napíš, ako sa ti páči nová Taylor Swift.

Okrem týchto noviniek stojí za vypočutie aj singel Blasphemy od Raya Vaughna, osobná spoveď Letter to the Devil, ktorú napísal raper Finesse2Tymes či Quavo a jeho novinka s názvom Tender
Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš   REFRESHNI si playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš 12. apríla 2024, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia