Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2024, 13:20
Čas čítania 0:33
Anna-Marie Hanzlíková

Hudba Taylor Swift bude na Tiktoku opäť dostupná. Vyriešenie sporov medzi jej vydavateľstvom a sociálnou sieťou ostáva záhadou

Hudba Taylor Swift bude na Tiktoku opäť dostupná. Vyriešenie sporov medzi jej vydavateľstvom a sociálnou sieťou ostáva záhadou
HUDBA SPRÁVY ZO SVETA TAYLOR SWIFT TIKTOK
Uložiť Uložené

„It’s me, hi, I’m the problem, it’s me,“ ak ti táto skladba na Tiktoku chýba, nezúfaj. Problémom pri zmiznutí speváčkiných hitov nebola samotná Taylor, ale spor medzi jej vydavateľstvom Universal Music a sociálnou sieťou Tiktok.

Strany sa totiž nedohodli a hudba všetkých umelcov, ktorých zastupuje spoločnosť Universal, zo sociálnej siete zmizla. Hoci tento spor predstavoval väčší problém napríklad pre začínajúcich hudobníkov, nápravu zatiaľ dohodla len Swift.

Jej očakávaný album The Tortured Poets Department vyjde už o týždeň. Spoločnosť Universal Music Group stiahla všetku hudbu, ktorú zastrešovala, začiatkom februára. S čínskou sociálnou sieťou sa nedohodla na licenčných podmienkach, pričom namietala proti jej prístupu k pirátstvu a umelej inteligencii.

Taylor Swift je zatiaľ jediná, ktorej hudba sa vrátila na Tiktok. Nie je jasné, ako a na čom presne sa strany dohodli. Je však pravdepodobné, že Taylor Swift dohodla špeciálne podmienky vzhľadom na svoje postavenie, píše The Variety. Aj The Guardian len špekuluje nad tým, ako k dohode došlo, pretože oslovení sa k nej vyjadriť odmietli.

Domov
Zdieľať
Diskusia