Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. apríla 2024, 14:28
Čas čítania 1:28
Anna-Marie Hanzlíková

Toto je desať najobľúbenejších raňajok na svete. Čo ľuďom chutí najviac?

Toto je desať najobľúbenejších raňajok na svete. Čo ľuďom chutí najviac?
GASTRO GASTROPRIEMYSEL TOP 10
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Večný boj: slané alebo sladké raňajky? Portál Taste Atlas zostavil rebríček najlepších raňajok na svete.

Kompletný rebríček nájdeš na stránke Taste Atlas. My sme vybrali desať najlepších. Nájdeš tu slané aj sladké, studené aj teplé, takže nech už sú tvoje preferencie akékoľvek, vo svetovom výbere raňajok určite nájdeš inšpiráciu. 

10. Anglické raňajky

Kto nepozná bohaté anglické raňajky? Stačia ti vajíčka, fazuľa, slanina, párky, toasty a paradajky alebo hríby. Briti ich milujú a v rôznych obmenách sa podávajú po celom Spojenom kráľovstve.

9. Škoricové osie hniezda

V tomto prípade nemáme na mysli ich chudobných európskych bratrancov, ktorých bežne kúpiš v supermarketoch, ale americkú a poctivú sladkú verziu s polevou. Tie americké bývajú oveľa väčšie a nadýchanejšie.

8. Vajíčka Benedikt

Vajíčko Benedikt pochádza z New Yorku, ale obľúbené je aj u nás. Podľa pôvodného receptu sa pod ním nachádza ešte plátok anglického raňajkového muffina, na ňom plátok šunky alebo slaniny, stratené vajce a všetko je poliate holandskou omáčkou.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia