Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. apríla 2024, 12:02
Čas čítania 0:32
Anna Peclová

Z Česka poletíš priamo do Číny. Atraktívnu linku do exotiky obnovia už o pár týždňov

ČESKO ČÍNA DOVOLENKA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Spoločnosť Hainan Airlines bude od júna ponúkať priame lety z Prahy do Pekingu. Lietať bude trikrát týždenne: v pondelok, stredu a piatok.

Čínsky dopravca sa 24. júna vráti do Prahy po viac ako štvorročnej prestávke, potvrdil to na svojom Instagrame. Predaj vstupeniek sa však ešte nezačal.

Linku bude prevádzkovať Airbus A330 pre 292 cestujúcich. Z Pekingu odlieta o 2.30 hod. a do Prahy prilieta o 6.45 hod. V opačnom smere odletí o 14.00 a v Číne pristane na druhý deň o 5.20.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hainan Airlines (@hainanairlines)

Prvým dopravcom, ktorý začal lietať do Prahy, bola spoločnosť Hainan Airlines. Spojenie bolo otvorené v septembri 2015. Pred pandémiou lietali do Českej republiky aj spoločnosti Sichuan Airlines a China Eastern.

„Podľa vtedajšieho prezidenta Miloša Zemana bolo otvorenie linky jedným z úspechov a plodov českej ústretovosti voči Číne. Na lety bol nasadený Airbus A330-300, ktorý letecká spoločnosť pôvodne pre pracovnú vyťaženosť vysielala z Prahy do Belehradu tri roky,“ informovali Zdopravy.cz.

Domov
Zdieľať
Diskusia