Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2024, 13:15
Čas čítania 0:40
Radoslava Juračková

Slafkovského od prekonania klubového rekordu delí bod, má na to posledných pár zápasov

ŠPORT HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ ŠPORT ZIMNÉ ŠPORTY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slafkovský v Montreale v každom zápase boduje.

Mladý Košičan patrí k našim najdynamickejším hokejistom. Aktuálne hrá v zámorí v klube Montreal, kde sa dostal v počte bodov už medzi TOP 3 v historickom klubovom poradí. Ide o rebríček zložený z počtu bodov tínedžerov. 

Má na to, aby pokoril rekord

Hokejista aktuálne hrá svoju najdlhšiu sériu zápasov v kariére. Body sa mu podarilo nazbierať už v ôsmich zápasoch, ktoré odohral od konca januára. Vedenie klubu stanovilo na začiatku sezóny Slafkovskému míľnik dosiahnutia 40 bodov. Keď ho zdolá, bude mať na konte nový klubový rekord, informoval o tom Šport24. Po poslednom zápase ho delí od úspechu jediný bod.

Juraj oslávi 20. narodeniny už budúcu sobotu 30. marca, a preto mu zostáva už len pár zápasov. Vyrovnať sa mu už podarilo Stephanea Richera, ktorý je v rebríčku na druhom mieste a na konto si počas úspešnej sezóny, ktorú odohral ako tínedžer, pripísal 37 bodov.

Rekordmanom tímu je Mario Tremblay, ktorý počas sezóny 1974/75 nazbieral 39 bodov. 

Slovenský hokejový talent Juraj Slafkovský a jeho rodičia po tom, ako sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok 8. júla 2022 po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens. Osemnásťročný krídelník tak prekonal doterajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z prvého miesta Minnesota Wild. (8. júla 2022)
Slovenský hokejový talent Juraj Slafkovský a jeho rodičia po tom, ako sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok 8. júla 2022 po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens. Osemnásťročný krídelník tak prekonal doterajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z prvého miesta Minnesota Wild. (8. júla 2022) Zdroj: TASR/AP/Ryan Remiorz/The Canadian Press
Domov
Zdieľať
Diskusia