Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. marca 2024, 8:45
Čas čítania 0:43
Radka Klučárová

Obľúbený Nekonečný príbeh sa dočká novej filmovej adaptácie. Každá generácia si zaslúži svoju Fantáziu, povedali producenti

FILMY A SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Knižná verzia Nekonečného príbehu vyšla v roku 1979 v Nemecku a stala bestsellerom v mnohých krajinách. Fanúšikovia sa môžu tešiť na novú adaptáciu.

Nekonečný príbeh na námety obľúbeného fantasy románu Michaela Endeho dostane novú filmovú adaptáciu. Veľkolepý príbeh opäť ožije na filmovom plátne vďaka spolupráci medzi Michael Ende Productions a spoločnosťou See-Saw Films, informuje Variety.

Knižná verzia vyšla v roku 1979 v Nemecku a stala bestsellerom v mnohých krajinách. Dodnes ju preložili do 45 jazykov a predalo sa viac ako milión výtlačkov.

Hlavnou postavou je Bastian Balthasar Bux, ktorý sa začíta do fantasy príbehu, v ktorom sa hrdinský Atrej snaží zachrániť magickú ríšu Fantáziu. Čoskoro sa však aj on sám ocitne vo svete drakov a obrov, letiac na chrbte draka Falka.

Príbeh ešte viac spopularizoval dnes už kultový film z roku 1984. „Príbeh je aktuálny a nadčasový a skutočne má potenciál, aby bol vyrozprávaný novým spôsobom,“ priblížil v rozhovore pre Variety jeden z producentov Iain Canning.

„Výnimočnosť knihy spočíva v tom, že sa k nej môžete vrátiť v rôznom veku svojho života a zakaždým nájsť nové zmysly. Aké úžasné je, že máme túto príležitosť urobiť novú perspektívu, ktorá bude mať nové vrstvy a významy. Len veríme, že každá generácia si zaslúži svoju vlastnú cestu do Fantázie,“ dodal. 

Nekonečný příběh
Nekonečný příběh Zdroj: Neue Constantin Film
Domov
Zdieľať
Diskusia