Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2024, 8:50
Čas čítania 0:56
TASR

Slovenskí učitelia sa musia mať na pozore. Organizujú pre nich podujatie šíriace nenávisť. Podľa ministerstva je to propaganda

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO SPRÁVY Z DOMOVA UČITELIA
Uložiť Uložené

Podujatie s názvom Vzdelávací seminár pre učiteľov sa má uskutočniť v Ružomberku. Organizuje ho občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia.

Rezort školstva varuje pred takzvaným „vzdelávacím seminárom pre učiteľov“, ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto stretnutie, šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie, dostali do svojich schránok učitelia. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR s tým, že účasť dôrazne neodporúča.


„Podujatie s názvom ‚Vzdelávací seminár pre učiteľov‘ sa má uskutočniť v Ružomberku. Prezentuje sa tým, že chce učiteľov informovať o tom, ako zásadne zvýšiť účinnosť vzdelávania na základných školách. V skutočnosti ide o nebezpečnú propagandu,“ zdôraznili z rezortu.

Demokratická emancipácia žien je podľa nich omyl

Účastníkov chcú podľa svojich slov presvedčiť napríklad o tom, že inklúzia detí nie je potrebná alebo že demokratická emancipácia žien je omyl. Avizovali, že program obsahuje témy z histórie, ktorá vidí Ježiša Krista ako Slováka, až po „omyly Komenského“.


V programe absentujú mená odborných garantov a prednášajúcich. Webstránka, na ktorú sa mail odvoláva, takisto neobsahuje o seminári žiadnu informáciu. Zároveň prihlásení nie sú oboznámení s tým, ako sa bude narábať s ich údajmi. V žiadnej slovenskej vedeckej a univerzitnej knižnici ani v Centrálnom registri evidencie publikačnej činnosti neexistuje podľa ich slov záznam o vedeckom výskume, kde by bol autorom organizátor konferencie.


„Veríme, že pedagogickí a odborní zamestnanci a zamestnankyne škôl, ktorí a ktoré svoje vzdelanie získali relevantným štúdiom dejín, filozofie, náboženstva, etickej výchovy a ďalších disciplín, ktorým sa tento seminár chce venovať, dokážu kriticky posúdiť takúto pozvánku,“ dodali z ministerstva.

trieda
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia