Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. februára 2024, 8:53
Čas čítania 1:06
TASR

V dome herca Alaina Delona našli 72 strelných zbraní. Povolenie nemá ani na jednu

ZAHRANIČIE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Policajti zostali z jeho arzenálu poriadne šokovaní. V hercovom vidieckom dome, asi 135 kilometrov juhovýchodne od Paríža, našli aj strelnicu a vyše 3000 nábojov.

Polícia zaistila 72 strelných zbraní v dome francúzskeho herca Alaina Delona, pričom ani na jednu z nich nemal povolenie. V utorok to oznámila francúzska prokuratúra.

Nemá nijaké povolenie

Policajti našli v hercovom vidieckom dome v obci Douchy-Montcorbon, asi 135 kilometrov juhovýchodne od Paríža, aj strelnicu a vyše 3000 nábojov. Ako uviedol miestny prokurátor Jean-Cedrix Gaux, Delon nemá nijaké povolenie, ktoré by mu umožňovalo vlastniť zbraň.


Hercovo zdravie nie je najlepšie už od prekonania mozgovej mŕtvice v roku 2019 a nedávno sa ocitol v centre rodinného sporu. Domovú prehliadku úrady nariadili po tom, čo si súdom určený úradník počas návštevy nehnuteľnosti všimol zbraň a upozornil na to súd.


Delon (88) si zahral gangstra nosiaceho zbraň v niekoľkých známych filmoch vrátane snímky Borsalino. Sú mu pripisované zásluhy aj na vytvorení hollywoodskeho prototypu záhadného racionálne uvažujúceho nájomného vraha vďaka filmu Samuraj z roku 1967.


Od 90. rokov sa Delon vo filmoch objavuje už len zriedkavo. Jeho posledným veľkým vystúpením na verejnosti bolo prevzatie ocenenia Zlatá palma za celoživotné dielo na filmovom festivale v Cannes v roku 2019. V septembri 2021 sa osobne zúčastnil aj na pohrebe svojho priateľa, francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda.

Rodinné spory

Minulý mesiac podal Delonov najmladší syn Alain-Fabien sťažnosť na svoju sestru Anouchku a obvinil ju, že využíva Delonovu slabosť. Rodinné spory sa dostali na verejnosť, keď Delonov najstarší syn Anthony pre francúzsky časopis Paris Match uviedol, že jeho otec je slabý.

Herec prostredníctvom svojho právnika však uviedol, že ho slová syna šokovali, a podal trestné oznámenie za ohováranie.


Obavy o Delonov zdravotný stav začali narastať po tom, čo vlani jeho tri deti podali trestné oznámenie na hercovu bývalú asistentku a obvinili ju z týrania a ohrozujúceho správania voči Delonovi.

Alain Delon
Zdroj: Wikimedia Common
Domov
Zdieľať
Diskusia