Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Svoboda & Williams.
15. februára 2024, 16:00
Čas čítania 1:25
Richard Balog

Majestátny tisícročný zámok v Toskánsku je na predaj. Má 8 spální, 12 kúpeľní a ponúka výhľad na vinice aj Florenciu

Majestátny tisícročný zámok v Toskánsku je na predaj. Má 8 spální, 12 kúpeľní a ponúka výhľad na vinice aj Florenciu
Zdroj: Svoboda & Williams
KULTÚRA SVOBODA & WILLIAMS TALIANSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Obrovský historický objekt v oblasti, ktorá je známa pre bohatú kultúru, nádhernú prírodu a kvalitné víno, je na predaj za niekoľko miliónov eur.

Trh s nehnuteľnosťami je neustále v pohybe a v portfóliu realitnej kancelárie Svoboda & Williams je na predaj množstvo lukratívnych domov, bytov, ale aj výnimočných stavieb, ktoré majú historickú hodnotu.

Jednou z nich je zrekonštruovaný historický objekt, respektíve zámok s názvom Castello di Vincigliata, ktorý sa nachádza na kopci nad centrom Florencie. Majestátna stavba má približne 2 300 štvorcových metrov a bohatú históriu, ktorá siaha takmer tisíc rokov do minulosti.

Ďalšie budovy okolo zámku majú spolu viac ako 1 300 štvorcových metrov a ponúkajú možnosť vybudovať ubytovanie alebo obnoviť výrobu olivového oleja a vína, ktorými je  región Toskánska povestný.

Nehnuteľnosť má dokonalú toskánsku atmosféru a množstvo pôvodných prvkov, pričom v minulosti slúžila ako miesto konania výnimočných udalostí a slávností. 

Odporúčané
Takto zrekonštruovali luxusný historický byt v centre Varšavy. Pôvodný dom pochádza z 19. storočia Takto zrekonštruovali luxusný historický byt v centre Varšavy. Pôvodný dom pochádza z 19. storočia 7. februára 2024, 11:00
Obrovský historický objekt v oblasti, ktorá je známa pre bohatú kultúru, nádhernú prírodu a kvalitné víno, je na predaj za niekoľko miliónov eur.
Obrovský historický objekt v oblasti, ktorá je známa pre bohatú kultúru, nádhernú prírodu a kvalitné víno, je na predaj za niekoľko miliónov eur. Zdroj: Svoboda & Williams

Zámok má osem spální a dvanásť kúpeľní, ktoré obklopuje upravené centrálne nádvorie a vyhliadková terasa. Interiéry zahŕňajú kamenné steny, drevené trámy aj terakotové podlahy, ktoré dodávajú priestoru autentickosť a rustikálne čaro.

Veľké okná prepúšťajú dostatok svetla a umocňujú atmosféru tohto miesta. Veža ponúka štyri obytné poschodia. Na prízemí sa nachádza priestranná obývacia izba s kuchynským kútom, na horných poschodiach sú tri spálne, každá s vlastnou kúpeľňou.

Záhrada s rozlohou viac ako 3 000 štvorcových metrov je upravená v typickom florentskom štýle s cyprusmi a vavrínmi. Idylu dotvárajú výhľady na mesto aj vinice a olivovníky. 

K dispozícii sú aj dva vidiecke domy s možnosťou úpravy. Tieto priestory sú vhodné na bývanie, recepciu, kancelárie alebo aj vínnu pivnicu. Vinice s rozlohou 6,3 hektára a olivový háj s rozlohou 4,2 hektára sú v plnej produkcii a poskytujú vynikajúcu príležitosť na vlastné spracovanie a výrobu vína a olivového oleja. Ide o zaujímavý investičný potenciál.

Svoboda & Williams, Florencia, Toskánsko
Zdroj: Svoboda & Williams

Areál sa nachádza v blízkosti historického centra Florencie a oblasti Chianti, kde si môžeš vychutnať výnimočnú gastronómiu a toskánske víno. Okolie poskytuje bohatú občiansku vybavenosť, reštaurácie, kultúrne podujatia a ľahký prístup na letisko vo Florencii. Toto miesto spája pokoj vidieka s pohodlím mesta a je obrazom typického toskánskeho životného štýlu. Samozrejme, objekt si vyžaduje ďalšie investície.

Pozri si galériu, vďaka ktorej získaš predstavu o tomto historickom objekte so zrekonštruovaným interiérom a s panoramatickým výhľadom na Florenciu. Viac informácií vrátane ceny získaš v realitnej kancelárii Svoboda & Williams.

Obrovský historický objekt v oblasti, ktorá je známa pre bohatú kultúru, nádhernú prírodu a kvalitné víno, je na predaj za niekoľko miliónov eur.Svoboda & Williams, Florencia, ToskánskoSvoboda & Williams, Florencia, ToskánskoSvoboda & Williams, Florencia, Toskánsko
Zobraziť galériu
(12)
Odporúčané
Vyše 500-ročný dom v Českom Krumlove kombinuje majestátnosť a luxus. Takto vyzerá renesančný strop s moderným dizajnom Vyše 500-ročný dom v Českom Krumlove kombinuje majestátnosť a luxus. Takto vyzerá renesančný strop s moderným dizajnom 18. decembra 2023, 14:00
Domov
Zdieľať
Diskusia