Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. januára 2024, 16:39
Čas čítania 0:40
Ondřej Mrázek

Pornhub zavádza nové pravidlá pre tvorcov obsahu. Niektoré videá zmiznú

Pornhub zavádza nové pravidlá pre tvorcov obsahu. Niektoré videá zmiznú
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Okrem overovania totožnosti začne Pornhub po novom vyžadovať dôkaz súhlasu od všetkých hercov a herečiek, ktorých videá sa na sieť nahrávajú.

Od budúceho týždňa bude Pornhub vyžadovať od všetkých účinkujúcich doklad o súhlase.

Pornografická platforma si pýta overenie na nahrávanie obsahu od decembra 2020. Pristúpila k tomu na základe článku v denníku New York Times o materiáloch týkajúcich sa sexuálneho zneužívania detí na webe. Po tom, ako Pornhub zmazal všetky neoverené videá, zaviedol nové opatrenia. Overovací proces vyžaduje nahratie fotografie a živé skenovanie tváre.

Keď mali herci a herečky v minulosti vo videách spoluúčinkujúcich, museli o tom viesť záznamy zahŕňajúce rôzne formuláre, fotografie preukazu totožnosti – platilo to pre všetkých účastníkov videa. Minulý mesiac pridal Pornhub požiadavku na predloženie preukazu spoluúčinkujúcich k schváleniu pred nahrávaním videa s niekým novým, uvádza Mashable. Od 23. januára bude Pornhub po novom vyžadovať aj predloženie dokladu o súhlase.

„Tak ako aj ostatné obsahové platformy si uvedomujeme, že obsah vytváraný používateľmi na internete predstavuje stále väčšiu výzvu,“ uviedol Pornhub v tlačovej správe.

Veľkou motiváciou sú, samozrejme, peniaze. Pornhub chce prevádzkovať legitímny biznis s minimom negatívnej publicity a ideálne taký, ktorý nebude odrádzať potenciálnych partnerov od inzercie.

Domov
Zdieľať
Diskusia