Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2024, 10:00
Čas čítania 1:39
Martin Adam Pavlík

Čo pozerať cez víkend? Krásky z Dubaja, Spielbergov nedocenený klenot aj šialená jazda vlakom s Bradom Pittom

Čo pozerať cez víkend? Krásky z Dubaja, Spielbergov nedocenený klenot aj šialená jazda vlakom s Bradom Pittom
Zdroj: Voyo
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ TIPY FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX SKYSHOWTIME VOYO
Uložiť Uložené

Pripravili sme pre teba ďalšie chuťovky.

Úprimná autobiografická komédia o dospievaní, zábavný akčný triler s hviezdnym obsadením, vydarená poľská dráma, mrazivý skutočný príbeh v réžii Stevena Spielberga aj niečo pre romantické duše. Čo si vyberieš?

Každý týždeň ti prinášame päť tipov na skvelé žánrovo rôznorodé filmy, ktoré sú dostupné na platformách Netflix, HBO Max, SkyShowtime či Voyo. Je jedno, či si ideš na vlne nových kinohitov alebo miluješ staré klasiky, ponúkneme ti vždy z každého rožka troška.

1. The King of Staten Island (HBO Max)

Stand-up komici Pete Davidson a Bill Burr v jednom filme? Jasná „must see“ záležitosť. Maude Apatow, a Marisa Tomei po ich boku sú len čerešničkou na torte. Napísal a režíroval Judd Apatow (Superbad, The 40 Year-Old Virgin). Na scenári sa však podieľal aj Davidson, keďže ide o jeho čiastočnú autobiografiu. Skvelá nenápadná komédia z roku 2020, pri ktorej zabudneš na všetky problémy.

2. Bullet Train (HBO Max)

Adaptácia japonského románu Maria Beetle od Kótaróa Isaku. I keď ju režíroval David Leitch, ide o nápaditú a vtipnú gangsterku presne v štýle Guya Ritchieho. Výborné dialógy, zábavné postavy, precízne budovanie napätia, parádna akcia a skvelý Brad Pitt. Pri tomto filme nezaspíš. Čaká ťa totiž šialená jazda vlakom s profesionálnymi zabijakmi.

3. Dziewczyny z Dubaju (Voyo)

Poľská kinematografia zažíva posledné roky renesanciu. Môžu za to najmä tvorovia ako Wojciech Smarzowski, Paweł Pawlikowski, Jan Komasa a Agnieszka Hollandová. V roku 2021 sa k nim však pridala Maria Sadowska. Nakrútila smutnovtipnú výpoveď o prehnane ambicióznych poľských dievčatách, ktoré odcestujú do Dubaja a začnú robiť spoločníčky miestnym boháčom. Sex, kopec bankoviek a bujaré párty čoskoro vystrieda plač.

4. Munich (SkyShowtime)

Ak si videl Schindler’s List, Empire of the Sun alebo Saving Private Ryan, určite vieš, že oscarový Steven Spielberg vie poriadne zatnúť do živého a vyvolať tie najsilnejšie zimomriavky. Podarilo sa mu to aj v menej známom, no nemenej kvalitnom filme s názvom Mníchov, stvárňujúcom skutočnú udalosť – teroristický útok z roku 1972, keď skupina Palestínčanov v Nemecku zavraždila dvoch športovcov a deviatich uniesla. To bol však len začiatok. Nasledovala krvavá dohra.

5. The Age of Innocence (Netflix)

V našom výbere sme nezabudli ani na milovníkov romantiky. Ak nechceš, aby tvoja polovička vybrala nejakú klišéovitú béčkovú či rovno céčkovú poriadne presladenú kravinu, predbehni ju a pusti jej túto zabudnutú klasiku legendárneho Martina Scorseseho z roku 1993.

Áno, presne toho, ktorý nakrútil aj Goodfellas, Casino či nedávny trojhodinový epos Killers of the Flower Moon. Ak nemáš rád historické filmy, možno ťa presvedčí herecké obsadenie v zložení Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer a Winona Ryder. 

Anketa:
Ktorý film si zapneš ako prvý?
The King of Staten Island
Bullet Train
Dziewczyny z Dubaju
Munich
The Age of Innocence
The King of Staten Island
12 %
41 Hlasov
Bullet Train
34 %
113 Hlasov
Dziewczyny z Dubaju
30 %
102 Hlasov
Munich
13 %
45 Hlasov
The Age of Innocence
10 %
35 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia