Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. januára 2024, 9:04
Čas čítania 1:03
TASR

Ceny Emmy ovládli seriály Succession a The Bear. Slávnostné oceňovanie zdržal štrajk v Hollywoode

FILMY A SERIÁLY EMMY FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Prestížne ceny Emmy sú považované za „televíznych Oscarov“. Americká Akadémia televíznych umení a vied ich udeľuje už od roku 1949.

Dramatický seriál z dielne HBO Boj o moc (Succession) a komediálny seriál Medveď od streamingovej platformy Hulu (The Bear) sa stali víťazmi 75. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy. To sa po štvormesačnom odklade konalo v pondelok večer v Los Angeles. 

Najlepší dramatický seriál

Záverečná séria Boja o moc (v origináli Succession), ktorá rozpráva príbeh bohatej a vplyvnej rodiny súperiacej o dedičstvo v podobe mediálneho impéria, bola s 27 nomináciami jasným favoritom galavečera. Rovnako ako seriál Medveď (The Bear), aj Boj o moc napokon získal po šesť ocenení.


Boj o moc sa v kategórii najlepší dramatický seriál presadil už po tretí raz. Jeho hviezdy Kieran Culkin a Sarah Snooková si odniesli ceny pre najlepšieho herca a herečku v hlavnej úlohe. Culkin pritom súperil s dvoma hereckými kolegami z toho istého seriálu. Ocenenie za vedľajšiu úlohu v Boji o moc dostal Matthew Macfadyen.


Seriál Medveď zo zákulisia disfunkčnej reštaurácie v Chicagu sa stal najlepším komediálnym seriálom. Z udeľovania Emmy neodišli naprázdno ani jeho protagonisti Jeremy Allen White, Ayo Edebiriová a Ebon Moss-Bachrach ako najlepší herec v hlavnej a najlepší herec a herečka vo vedľajšej úlohe.


Najlepším krátkym seriálom je podľa akadémie Beef. Ceny získali aj jeho hlavní predstavitelia Ali Wongová a Steven Yeun v úlohe vodičov, ktorí sa po incidente na ceste dostávajú do rýchlo eskalujúceho sporu.


Prestížne ceny Emmy sú považované za „televíznych Oscarov“. Udeľuje ich od roku 1949 americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS). Jej členovia rozhodujú o ocenených v približne 120 kategóriách.


Bežne ich udeľujú v septembri, no vzhľadom na štrajky hollywoodskych scenáristov a hercov presunuli 75. ročník až na január.

Emmy, LA
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia