Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2024, 12:07
Čas čítania 0:56
Samuel Barienčík

Štát zverejnil porovnanie najlacnejších mobilných operátorov. U koho zaplatíš najmenej za dáta či paušál?

TECH MOBILNÍ OPERÁTORI O2 ORANGE TELEKOM
Uložiť Uložené

Regulačný úrad zverejnil porovnanie najlacnejších služieb a produktov operátorov.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb robí porovnania najlacnejších produktov mobilných operátorov každý kvartál. Tieto produkty musia spĺňať kritéria jednotlivých produktových košov definovaných orgánom európskych regulátorov elektronických komunikácií. Tento súpis je platný k 8. 1. 2024. 

Najlacnejší dátový balíček ponúka operátor 4ka. Tá v bývalom produktovom koši ponúkala 0,5 GB dát za 2 €, tentoraz ponúka 1 GB dát za rovnakú cenu. Druhý najlacnejší dátový balík ponúka operátor Slovak Telekom, ktorý taktiež nepohol s cenou a ponúka dáta za 3 €.

Za nimi je O2, ktorý zostal pri 3,20 €. Najdrahší dátový balík ponúka Orange, ktorý ponúkal v bývalom produktovom koši 0,5 GB dát za 3 €, v novom koši si pýta za 1 GB dát až 4 €. Operátori, samozrejme, ponúkajú aj dátové balíky podľa produktových košov až do 50 GB. 

Najlacnejšie produkty mobilných operátorov.
Najlacnejšie produkty mobilných operátorov. Zdroj: Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

Regulačný úrad dal dokopy aj tabuľku paušálov v kombinácii volaní a dát. Najlacnejšie služby v tejto oblasti ponúka operátor 4ka. V tej si môžeš za 4,50 € zakúpiť 30 volaní + 1 GB dát. Druhý najlacnejší balíček ponúka Orange za 8 €, čiže 100 volaní + 2 GB dát. Najvýhodnejšia ponuka vytŕča určite u O2 operátora, ktorí ponúka za 20 € neobmedzené telefonovanie a využívanie dát. 

Porovnanie služieb operátorov: telefonovanie + dáta.
Porovnanie služieb operátorov: telefonovanie + dáta. Zdroj: Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

Slovak Telekom nie je v tabuľke nikde vyznačený ako operátor, ktorý by mal aspoň v jednej z viacerých kategórií produktových košov najvýhodnejšiu ponuku. Má však tri paušály s nekonečnými dátami, no plná rýchlosť je limitovaná pre rôzne objemy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia