Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2024, 13:30
Čas čítania 0:13
Richard Balog

KVÍZ: Ktorý bol prvý album Travisa Scotta či Drakea? Priraď názvy debutov k správnym interpretom

KVÍZ: Ktorý bol prvý album Travisa Scotta či Drakea? Priraď názvy debutov k správnym interpretom
Zdroj: Wireimage/Prince Williams
HUDBA KVÍZ RAP
Uložiť Uložené

Ukáž, aký máš prehľad v najpočúvanejšom hudobnom žánri v tomto tisícročí.

Vydanie debutového albumu je jednou z najväčších udalostí v kariére každého interpreta a často ide aj o najlepšie či najikonickejšie diela z diskografie.

V dnešnom kvíze si otestuješ pamäť. Budeš musieť priradiť názov albumu k správnemu raperovi. Plný počet správnych odpovedí zvládneš len v prípade, že máš dokonalý prehľad v najpočúvanejšom hudobnom žánri za posledných tridsať rokov.

Odporúčané
KVÍZ: Uhádneš názov legendárnych slovenských rapových albumov podľa rozmazaných obalov? KVÍZ: Uhádneš názov legendárnych slovenských rapových albumov podľa rozmazaných obalov? 13. decembra 2023, 14:00
Kvíz
Dokážeš priradiť názvy debutových rapových albumov k správnym interpretom?
115
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Get Rich or Die Tryin’?
Pusha T
50 Cent
Lloyd Banks
The Game
Vysvetlenie
50 Cent vydal svoj debutový album Get Rich or Die Tryin’ v roku 2003 pod vydavateľstvom Interscope. RIAA (Recording Industry Association of America) udelila albumu 6× platinovú platňu za predaj šiestich miliónov kópií v USA.
215
Ktorý raper je autorom albumu s názvom The Documentary?
The Game
Nelly
Lil Wayne
Eminem
Vysvetlenie
The Game vydal svoj komerčný debutový album The Documentary v roku 2005 pod vydavateľstvom Interscope. Album bol ihneď prvý v rebríčku Billboard 200 a RIAA udelila albumu 2× platinovú platňu za predaj viac ako 2,5 milióna kópií v USA.
315
Ktorý raper je autorom albumu s názvom The Chronic?
Snoop Dogg
Ice Cube
Eazy-E
Dr. Dre
Vysvetlenie
Dr. Dre vydal svoj debutový sólový album The Chronic v roku 1992 pod vydavateľstvom Interscope. Na projekte nájdeš skladby ako Dre Day alebo Let Me Ride a do roku 2015 bolo predaných približne 5,7 milióna kópií len v USA.
415
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Ready to Die?
Tupac Shakur
The Notorious B.I.G.
Nas
LL Cool J
Vysvetlenie
The Notorious B.I.G. vydal svoj debutový album Ready to Die v roku 1994 pod vydavateľstvom Bad Boy, ktoré založil Diddy. Ide o jeden z najikonickejších rapových albumov v histórii, z ktorého bolo do roku 2018 predaných takmer 3,9 milióna kópií v USA.
515
Ktorý raper je autorom albumu s názvom The College Dropout?
Pharrell Williams
Kid Cudi
Kanye West
Travis Scott
Vysvetlenie
Kanye West vydal svoj debutový sólový album The College Dropout v roku 2004 pod vydavateľstvom Def Jam. Na albume nájdeš skladby All Falls Down či Jesus Walks, vďaka ktorým získal 4× platinovú platňu od RIAA za štyri milióny predaných kópií v USA.
615
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Reasonable Doubt?
Jay-Z
Nas
Cam’ron
Memphis Bleek
Vysvetlenie
Jay-Z vydal svoj debutový album Reasonable Doubt v roku 1996 pod hlavičkou vydavateľstva Roc-A-Fella. Do roku 2006 bolo predaných približne 1,5 milióna kópií v USA, vďaka čomu album získal platinovú platňu od RIAA.
715
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Section.80?
J. Cole
ScHoolboy Q
A$AP Rocky
Kendrick Lamar
Vysvetlenie
Kendrick Lamar vydal svoj debutový štúdiový album Section.80 v roku 2011 pod vydavateľstvom TDE (Top Dawg Entertainment). Na albume sú skladby ako A.D.H.D alebo HiiiPoWeR, ktoré rapera z Comptonu katapultovali medzi najväčšie hviezdy žánru.
815
Ktorý raper je autorom albumu s názvom The Block Is Hot?
Birdman
Juvenile
T.I.
Lil Wayne
Vysvetlenie
Lil Wayne vydal svoj debutový album The Block Is Hot v roku 1999 pod hlavičkou vydavateľstva Universal. Album obsadil tretie miesto v rebríčku Billboard 200 a za prvý rok bolo z neho predaných približne milión kópií v USA, vďaka čomu získal platinovú platňu od RIAA.
915
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Thank Me Later?
2 Chainz
Drake
Kid Cudi
21 Savage
Vysvetlenie
Drake vydal svoj debutový sólový album Thank Me Later v roku 2010 pod vydavateľstvom Universal. Album, ktorý obsahuje skladby Over, Miss Me alebo Best I Ever Had, ihneď obsadil prvé miesto v rebríčku Billboard 200 a RIAA mu udelila 4× platinovú platňu za štyri milióny predaných kópií v USA.
1015
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Pluto?
Future
Juicy J
T.I.
Young Thug
Vysvetlenie
Future vydal svoj debutový štúdiový album Pluto v roku 2012 pod hlavičkou vydavateľstva Epic. V roku 2022 získal album platinovú platňu od Recording Industry Association of America (RIAA) za kombinovaný predaj a ekvivalent jeden milión kusov v USA.
1115
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Rodeo?
Lil Baby
Gunna
Travis Scott
Lil Yachty
Vysvetlenie
Travis Scott vydal svoj debutový album Rodeo v roku 2015 pod vydavateľstvom Epic. Album nadviazal na úspešný mixtape Days Before Rodeo, pričom obsahuje skladby ako Antidote, 3500 či I Can Tell. V máji 2017 získal album platinovú platňu od RIAA za kombinovaný predaj a ekvivalent v počte viac ako jeden milión kópií v USA.
1215
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Luv Is Rage 2?
Meek Mill
Playboi Carti
Denzel Curry
Lil Uzi Vert
Vysvetlenie
Lil Uzi Vert vydal svoj debutový štúdiový album Luv Is Rage 2 v roku 2017 pod vydavateľstvom Atlantic. Album debutoval na prvom mieste v rebríčku Billboard 200 a okrem iných skladieb obsahuje hit XO Tour Llif3, ktorý rapera z Philadelphie vystrelil medzi najväčšie hviezdy žánru. V marci 2019 RIAA udelila albumu 2× platinovú platňu za kombinovaný predaj, streamovanie a predaj ekvivalentov skladieb vo výške dvoch miliónov kusov.
1315
Ktorá raperka je autorkou albumu s názvom Invasion of Privacy?
Doja Cat
Cardi B
Megan Thee Stallion
Nicki Minaj
Vysvetlenie
Cardi B vydala svoj debutový album Invasion of Privacy v roku 2018 pod hlavičkou vydavateľstva Atlantic. Na albume nájdeš skladby ako Bodak Yellow alebo I Like It a v roku 2019 získal 3× platinovú platňu od RIAA za viac ako tri milióny predaných kópií v USA.
1415
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Goodbye & Good Riddance?
XXXTentacion
Juice WRLD
Lil Peep
Mac Miller
Vysvetlenie
Juice WRLD vydal svoj debutový album Goodbye & Good Riddance v roku 2018 pod vydavateľstvom Interscope. Album obsahuje skladby ako All Girls Are the Same, Lucid Dreams alebo Lean wit Me a dosiahol celosvetový úspech. RIAA albumu udelila 5× platinovú platňu za viac ako päť miliónov predaných kópií v USA.
1515
Ktorý raper je autorom albumu s názvom Stoney?
Logic
Vince Staples
G-Eazy
Post Malone
Vysvetlenie
Post Malone vydal svoj debutový album Stoney v roku 2016 pod vydavateľstvom Republic. Na albume nájdeš virálny hit White Iverson, vďaka ktorému sa Post Malone stal hviezdou zo dňa na deň. Len v USA bolo predaných viac ako päť miliónov kópií, a tak RIAA album ocenila 5× platinovou platňou.
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia