Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. decembra 2023, 16:31
Čas čítania 1:20
Samuel Barienčík

Borárosova kauza podvodu v stávkovaní má dohru: polícia prípad vyšetruje, hoci bojovník tvrdí opak

OSOBNOSTI FABRIQ MMA GÁBOR BORÁROS MMA PODVOD
Uložiť Uložené

Zápasník na margo údajne skorumpovaného zápasu tvrdí, že ani nevie, ako funguje stávková kancelária.

Slovenský MMA zápasník Gábor Boráros ma momentálne pozastavenú činnosť pre podozrenie zo spoluúčasti na podvode v stávkovaní na jeho vlastný zápas. Začaté vyšetrovanie sa týka fightu s Izraelčanom Medvedovským, ktorý sa skončil v druhom kole. Teda vtedy, keď bol na Borárosovo víťazstvo vypísaný vyšší kurz, zatiaľ čo sa zdalo, že Gábor zápas naťahuje naschvál. 

Boráros má do úplného vyšetrenia prípadu pozastavenú činnosť pôsobenia v organizácii Oktagon MMA a aj v jej partnerskej organizácii Fabriq MMA. Šport.sk informoval, že polícia tento prípad už vyšetruje. „V tejto súvislosti je v súčasnosti vedené trestné konanie, pričom vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť akékoľvek bližšie informácie,“ uviedla v pondelok pre portál hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Boráros však tvrdí niečo iné. Promotérovi Oktagonu Ondřejovi Novotnému totiž povedal, že voči nemu nie je vedené žiadne vyšetrovanie. „Predložil nám papier, v ktorom polícia Slovenskej republiky uvádza, že voči nemu nie je vedené žiadne vyšetrovanie. Je to oficiálny papier z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Musíme sa na to pozrieť. Uvidíme," povedal v auguste Novotný.

Odporúčané
Gábor Boráros po stopke v Oktagone prestúpil ku konkurencii. Na turnaji v Maďarsku ho čaká netradičná výzva Gábor Boráros po stopke v Oktagone prestúpil ku konkurencii. Na turnaji v Maďarsku ho čaká netradičná výzva 16. novembra 2023, 10:42

„Je august a za celý čas to nikto neriešil, žiadni policajti. Nepredvolali ma, nehľadali, nič mi neprišlo poštou, nemusel som ísť na žiadny výsluch, skrátka nič. Prečo? Pretože nie je čo riešiť, ten prípad neexistuje. Presne toto som čakal a tak to aj je,“ uviedol vtedy Boráros pre Netky.sk.

Aj keď Boráros naozaj mohol mať v auguste dokument, že nie je voči nemu vedené trestné konanie, lebo TipSport podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, to, že polícia prípad nerieši, nie je pravda.

Boráros
Zdroj: Gábor Boráros

Na obvinenia zápasník ešte v marci reagoval agresívne. „Ani neviem, ako funguje stávková kancelária. Nikdy som na nič nestavil ani korunu. A potom prídete s tým, že zmanipulovaný zápas. Ste úplní idioti! Ani neviem, kto na tom tak strašne dobre zarobil. Niekomu, kto na tom zarobil, gratulujem. A ostatní, ktorí na tom nezarobili, škoda,“ citoval Šport.sk.

Pred mesiacom sme ťa informovali, že Gábor po stopke v Oktagone odložil bojovanie bokom, keď prijal netradičnú výzvu, a to moderovanie galavečera pre konkurenčnú organizáciu RFA v budapeštianskej Bok Aréne.

Domov
Zdieľať
Diskusia