Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. decembra 2023, 10:29
Čas čítania 0:51
Samuel Barienčík

Dedič rodinného impéria Hermès plánuje majetok zanechať svojmu záhradníkovi. Mal by zdediť miliardy

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Nicolaus Peuch má 80 rokov, je slobodný a bezdetný. Chce si vraj preto adoptovať svojho záhradníka, ktorý by tak zdedil miliardy.

Nicolaus Peuch je priamy potomok piatej generácie Thierryho Hermèsa, ktorý založil módnu značku Hermès, známu aj vďaka ikonickej kabelke Birkin Bag. Dedič rodinného impéria má 80 rokov, je slobodný a bezdetný.

Podľa viacerých švajčiarskych médií si preto chce adoptovať svojho nemenovaného bývalého záhradníka, ktorému ponechá polovicu svojho majetku. Prvé o procese adopcie informovali noviny Tribune de Genève. Podľa nich je nemenovaný muž marockého pôvodu, je ženatý a má dve deti. Puech ich údajne označuje ako „svoje deti“ a „adoptovaného syna“.

The Guardian píše, že Nicolaus sa kedysi dohodol s charitou, ktorú založil v roku 2011 o nástupníctve, no teraz sa túto dohodu snaží zrušiť. Tá sa formálne postavila proti rozhodnutiu zrušiť dedičskú zmluvu. „Z právneho hľadiska sa náhle a jednostranné zrušenie dedičskej zmluvy javí ako neplatné a neopodstatnené,“ uvidela vo svojom vyhlásení nadácia. 

Ďalej nadácia uviedla aj to, že ako charitatívna organizácia so sídlom vo Švajčiarsku je pod dohľadom Švajčiarskej federálnej dozornej rady pre nadácie. Predpokladom je, že Peuch vlastní 5,7 % akcií Hermès.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Hodnota tohto akciového trhu sa rapídne zvýšila posledné roky v reakcii na dopyt po luxusnom tovare od pandémie. Akcie Hermès sa od jari 2020 takmer zoštvornásobili, čím získali trhovú hodnotu 209 miliárd eur, vďaka čomu má Puechov podiel necelých 12 miliárd eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Diet Prada ™ (@diet_prada)

Domov
Zdieľať
Diskusia