Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. decembra 2023, 17:30
Čas čítania 1:52
Martin Adam Pavlík

Víkend pred telkou? Orgie v Hollywoode, najlepšia vianočná komédia aj portrét obchodníka so smrťou

Víkend pred telkou? Orgie v Hollywoode, najlepšia vianočná komédia aj portrét obchodníka so smrťou
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ TIPY FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX SKYSHOWTIME VOYO
Uložiť Uložené

Uži si v posledný predvianočný víkend špičkové oceňované filmy od významných režisérov.

Ešte si nevidel slovenského Invalida s Rytmusom, najnavštevovanejšie trháky tohto roka alebo staré klasiky ocenené viacerými Oscarmi? Na streamovacích platformách toho nájdeš kopec. Niekedy je však ťažké si z takého množstva vybrať, preto ti trocha pomôžeme.

Každý týždeň ti prinesieme päť tipov na skvelé žánrovo rôznorodé filmy, ktoré sú dostupné na Netflixe, HBO Max, SkyShowtime či Voyo. Je jedno, či si ideš na vlne nových kinohitov alebo miluješ staré klasiky, ponúkneme ti z každého rožku trošku.

1. Babylon (SkyShowtime)

Margot Robbie, Brad Pitt, Tobey Maguire, Flea, Eric Roberts, Samara Weaving, Olivia Wilde... Posledný film formalistického čarodejníka a perfekcionistu Damiena Chazella (Whiplash, La La Land) z tohto roku je nabitý absolútne fantastickým hereckým obsadením.

Nájdeš v  ňom tiež kopec epických výpravných scén vrátane jednej famóznej jednozáberovky, z ktorej ti padne sánka. Babylon ti ukáže hollywoodske orgie bez servítky, nekompromisné praktiky mafie aj zrod a pád hereckých hviezd počas bolestivého konca éry nemého filmu.

Babylon
Zdroj: Paramount Pictures

2. Groundhog Day (Netflix)

Najkrajšia, najmilšia a najvtipnejšia vianočná romantická komédia, aká bola kedy nakrútená. Harold Ramis v roku 1993 vytvoril nesmrteľnú klasiku, ktorá bude svojím posolstvom aktuálna aj o sto rokov a bude stále rovnako baviť a hriať pri srdci.

Hlavná postava Phil Connors (stvárnil ho skvelý Bill Murray) sa ocitne v časovej slučke. Prežíva ten istý deň zas a znova, aby prešiel prerodom osobnosti a pochopil, čo je v jeho živote naozaj dôležité. Získa pritom lásku svojho života alebo mu napriek všetkým zmenám ujde pomedzi prsty a karty zamieša niekto iný?

3. Triangle of Sadness (HBO Max)

Ostrá satira od švédskeho provokatéra Rubena Östlunda, ktorá získala v Cannes Zlatú palmu. Ako to dopadne, keď sa model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya stretnú s výstredným ruským obchodníkom, so starým mládencom a s večne opitým kapitánom počas luxusnej plavby? Nechaj sa prekvapiť. Najlepší film minulého roka s Woodym Harrelsonom či Zlatkom Burićom nájdeš na HBO Max. Rozosmeje ťa, pobúri ťa, nahnevá ťa, no na konci budeš nadšene tlieskať.

4. Promising Young Woman (HBO Max)

Talentovaná britská herečka a nádejná autorská režisérka Emerald Fennell čoskoro príde s novým filmom Saltburn, no ak si ešte nevidel jej debut spred troch rokov, mal by si to veľmi rýchlo napraviť. Rozpráva príbeh záhadnej Cassandry (Carey Mulligan). V kluboch sa „akože“ necháva zbaliť a opiť slizkými mužmi, ktorí ju chcú následne zneužiť, len aby ich potom mohla nepríjemne prekvapiť svojím rafinovaným plánom.

5. Lord of War (Voyo)

Režisér Andrew Niccol nakrútil emotívny portrét oportunistu, ktorý by so širokým úsmevom na tvári predal aj vlastnú matku. Ak miluješ životopisné drámy a gangsterky zároveň, príbeh lišiackeho obchodníka so zbraňami Jurija Orlova bude pre teba ako vyšitý. Zahral si ho Nicolas Cage a ako jeho filmový brat mu sekundoval Jared Leto, známy aj ako frontman rockovej kapely Thirty Second to Mars. V úlohe detektíva, ktorý im ide tvrdo po krku, sa predstavil Ethan Hawke. 

Anketa:
Ktorý film si zapneš ako prvý?
Babylon
Groundhog Day
Triangle of Sadness
Promising Young Woman
Lord of War
Babylon
40 %
85 Hlasov
Groundhog Day
16 %
35 Hlasov
Triangle of Sadness
12 %
25 Hlasov
Promising Young Woman
18 %
38 Hlasov
Lord of War
14 %
31 Hlasov



Domov
Zdieľať
Diskusia