Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2023, 12:36
Čas čítania 1:19
Adéla Ježková

Toto je 5 najnechutnejších českých jedál podľa turistov. Mnohé z nich Slováci milujú

NEWS ČESKÁ REPUBLIKA ČESKO SPRÁVY ZO SVETA TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Kura na paprike, údené či karbonátky. Ktoré mäsové jedlá chutia cudzincom najmenej?

Používatelia servera TasteAtlas vybrali najhoršie české jedlá z mäsa. Nájdeš medzi nimi tradičné pokrmy z každodenného menu, ktorých sa Česi nevedia nabažiť a mnohé z nich prenikli aj do tradičnej slovenskej kuchyne. Žiaľ, zahraniční turisti majú na českú kuchyňu úplne iný názor a zrejme aj iné chute. Toto je päť jedál, ktoré od nich zožali najviac kritiky.

TasteAtlas zostavuje rebríček na základe hodnotení používateľov. Do rebríčka sa nezapočítavajú hlasy botov alebo lokálnych patriotov, ktorí nehodnotia objektívne a snažia sa propagovať svoju vlasť. 

5. miesto –⁠ Údené

S hodnotením 3,9 hviezdičky sa na piatom mieste umiestnilo údené. Pýtaš sa, či je to údené so zemiakovou kašou, údené so šošovicou a s uhorkami alebo zemiakové knedle plnené údeným mäsom s cibuľou a kapustou? Otázka je síce namieste, ale faktom je, že turisti a turistky nemajú radi údené a bodka. Zdá sa, že im je jedno, o aké konkrétne jedlo pozostávajúce z údeného mäsa ide.

Uzené maso bramborová kaše
Zdroj: WikimediaCommons/na voľné použitie

4. miesto –⁠ Karbonátky

Len o niečo horšie (s hodnotením 3,8 hviezdičky z 5) dopadli karbonátky. Smažený poklad, ktorý sa dá pripraviť na tisíc spôsobov, turisti jednoducho neocenili. Ale otázka znie: Skúsili ich namáčať do horčice alebo ich poliať zemiakovou kašou s maslom?

karbanátky
Zdroj: Pxhere/na voľné použitie
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia