Kura na paprike, údené či karbonátky. Ktoré mäsové jedlá chutia cudzincom najmenej?
Používatelia servera TasteAtlas vybrali najhoršie české jedlá z mäsa. Nájdeš medzi nimi tradičné pokrmy z každodenného menu, ktorých sa Česi nevedia nabažiť a mnohé z nich prenikli aj do tradičnej slovenskej kuchyne. Žiaľ, zahraniční turisti majú na českú kuchyňu úplne iný názor a zrejme aj iné chute. Toto je päť jedál, ktoré od nich zožali najviac kritiky.
5. miesto – Údené
S hodnotením 3,9 hviezdičky sa na piatom mieste umiestnilo údené. Pýtaš sa, či je to údené so zemiakovou kašou, údené so šošovicou a s uhorkami alebo zemiakové knedle plnené údeným mäsom s cibuľou a kapustou? Otázka je síce namieste, ale faktom je, že turisti a turistky nemajú radi údené a bodka. Zdá sa, že im je jedno, o aké konkrétne jedlo pozostávajúce z údeného mäsa ide.
![Uzené maso bramborová kaše](https://refstatic.sk/article/079460b1f6ec7207dd73.jpg?is=1200x2000&s=26ea425b09843f1fa48e4d1b62eb5e8c65e7f8dc44876ccbdbb0fa0b8f731615)
4. miesto – Karbonátky
Len o niečo horšie (s hodnotením 3,8 hviezdičky z 5) dopadli karbonátky. Smažený poklad, ktorý sa dá pripraviť na tisíc spôsobov, turisti jednoducho neocenili. Ale otázka znie: Skúsili ich namáčať do horčice alebo ich poliať zemiakovou kašou s maslom?
![karbanátky](https://refstatic.sk/article/e62f2eeb617a6dd0d6c1.jpg?is=1200x2000&s=a23490ec9149834a68a53d780874355a7f98b50cd35e59de06a521f8ffa2aaf5)