Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Agencja Kreatywna Lemoniada.
23. novembra 2023, 13:30
Čas čítania 1:24
Richard Balog

Dom v objatí borovicového lesa blízko Varšavy: Stropy s výškou šesť metrov, moderný dizajn a pokojná atmosféra

Dom v objatí borovicového lesa blízko Varšavy: Stropy s výškou šesť metrov, moderný dizajn a pokojná atmosféra
Zdroj: Yassen Hristov
KULTÚRA POĽSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Projekt bol ocenený v súťaži European Propert Awards 2023. Získa si aj tvoje srdce?

Výnimočné bývanie, ktoré možno najlepšie vystihujú slová mier a harmónia. Pri pohľade na fotografie pochopíš prečo.

Novostavba rodinného domu sa vynára z objatia borovicového lesa, pričom interiér je prispôsobený pre rodinu a poskytuje pocit intimity vďaka jemnému prelínaniu farieb a textúr. Ide o dielo architektov z poľského štúdia Hola Design, ktorý návrh vytvorili podľa filozofie „menej je viac“ s dôrazom na kvalitu a nadčasový taliansky dizajn.

Interiér sa vyznačuje svetlými slnečnými priestormi. Stropy v obytnej časti sú vysoké takmer šesť metrov, čo v kombinácii s veľkoformátovým zasklením dodáva pocit priestrannosti a zároveň ho spája so záhradou.

Odporúčané
FOTO: Atypický dom v Portugalsku. Stavba z betónových stĺpov stojí na útese, prepája umenie a okolitú prírodu FOTO: Atypický dom v Portugalsku. Stavba z betónových stĺpov stojí na útese, prepája umenie a okolitú prírodu 20. novembra 2023, 12:00
Novostavba rodinného domu sa vynára z objatia borovicového lesa, pričom interiér je prispôsobený pre rodinu.
Novostavba rodinného domu sa vynára z objatia borovicového lesa, pričom interiér je prispôsobený pre rodinu. Zdroj: Yassen Hristov

Dom sa nachádza neďaleko Varšavy. Srdce tohto rodinného útočiska tvorí obývací priestor plný svetla, ktorý je prepojený s kuchyňou. Všetky miestnosti sa otvárajú smerom do starého lesa a spomínanej záhrady. Príroda je tu neustále na dosah ruky a upokojuje počas každého ročného obdobia.

Architekti Monika a Adam Bronikowscy dokázali prostredníctvom jemnej hry s farbami uviesť do života všetky priestory – paleta obsahuje bielu, béžovú a tmavohnedú farbu, ktoré odrážajú ducha minimalizmu.

Pokojnú atmosféru umocňujú kozub a dubová podlaha, ktorá slúži ako základ pre jedinečné dizajnérske prvky. Dôležitú úlohu zohrali aj svietidlá, ktoré slúžia nielen ako funkčný zdroj svetla v jednotlivých izbách, ale pomáhajú dotvoriť charakter bývania, čo bolo pre investorov dôležité.

Vnútri sú len tie najkvalitnejšie materiály. Svetlé drevené dyhy poskytujú neutrálne pozadie pre kamennú linku v kuchyni a v kúpeľni zvýrazňujú teplo, ktoré je nevyhnutné v každej domácnosti. Sivý kremenný sintor doplnený drevom odráža spojenie s prírodou.

Závesy chránia spacie priestory pred ostrým slnkom a slúžia ako jemná dekorácia. Starostlivo vybrané textúry materiálov a prírodné textílie vytvárajú útulný interiér. Je to však nábytok vyrobený na mieru, ktorý ho robí skutočne jedinečným. Posteľ s čalúnením z prírodnej kože v matnom vyhotovení navrhla špeciálne pre tento projekt štúdio Hola Design.

Varšava
Zdroj: Yassen Hristov

Krása modernej architektúry sa tu stretla s jednoduchosťou prepracovaného interiéru a vytvára príjemný životný priestor. Dom ocenili nielen jeho obyvatelia, ale aj medzinárodná porota prestížnej súťaže European Property Awards 2023 v kategórii rezidenčný interiér – súkromná rezidencia.

Pozri si galériu fotografií vo vysokom rozlíšení, ktoré vyhotovil Yassen Hristov. K dispozícii sú len pohľady z interiéru domu z dôvodu rešpektovania súkromia majiteľov. 

Novostavba rodinného domu sa vynára z objatia borovicového lesa, pričom interiér je prispôsobený pre rodinu.VaršavaVaršavaVaršava
Zobraziť galériu
(25)
Odporúčané
FOTO: Dom nad Dúbravkou, ktorý ťa osloví čistým dizajnom s množstvom dreva a polohou na hranici lesa FOTO: Dom nad Dúbravkou, ktorý ťa osloví čistým dizajnom s množstvom dreva a polohou na hranici lesa 14. novembra 2023, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia