Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. novembra 2023, 17:19
Čas čítania 1:01
Karolína Uličná

The Marvels je megaprepadák, tržby sú najnižšie v histórii MCU. Znamená to koniec slávnej éry superhrdinov?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ide o najhorší otvárací víkend Marvelu vôbec. Hlásia prepad o 106 miliónov dolárov.

Novinka The Marvels priniesla nové, nie veľmi pozitívne dáta. Superhrdinský film totiž zarobil počas prvého víkendu v USA iba 47 miliónov dolárov, čo predstavuje najhorší otvárací víkend v histórii Marvel Cinematic Universe, píše BBC. Jeho predchodca pritom začal s ohromnými 153,4 milióna dolárov. 

V porovnaní s úplne prvým filmom to značí pokles až o neuveriteľných 67 %. „Toto otvorenie je bezprecedentným kolapsom pokladníc Marvelu,“ povedal analytik David A Gross na margo novej marvelovky. Dodal, že druhé diely superhrdinov zvyčajne prekonávajú originály. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marvel Studios (@marvelstudios)


Je to tretí film MCU, ktorý získal známku „B“ na CinemaScore, čím sa pripojil k Eternals a Ant-Man and the Wasp: Quantumania. „Zdá sa, že Marvel Studios trpí rovnakými problémami ako komiksy. Vydáva ich príliš veľa, príliš skoro, čo vedie k zmätku, publikum je unavené,“ napísal ešte v marci Dani Di Placido z Forbesu.

Problémy Marvelu sa začali okolo roku 2020, keď prišla pandémia a štúdio Disney potrebovalo kvalitný a zaujímavý obsah pre svoju novú streamingovú službu Disney+. Marvel mal štúdiu dodať seriály zo svojho komiksového sveta, no tie sa doposiaľ viac nepodarili, ako podarili. Zdroje z prostredia štúdia hovoria o tom, že problémy nastávajú už v predprodukcii.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

The Marvels je už 33. filmom z produkcie Marvel Cinematic Universe. O scenár sa postarala americká filmárka Nia DaCosta. Film prišiel do kín prišiel 9. novembra a v hlavnej úlohe sa predstavila Brie Larson ako Carol Danvers (prvá samostatná titulná ženská postava MCU) spolu s Iman Vellani a Teyonah Parris. Film je pokračovaním trháka Captain Marvel z roku 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia