Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. novembra 2023, 11:58
Čas čítania 2:07
Radka Klučárová

Odsúdený raper Karlo sa opäť hlási: z väzenia spustil predaj merchu. Niektorí fanúšikovia to však skritizovali

HUDBA KARLO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Zisk z predaja FREE KARLO merchu poputuje na raperovu podporu.

Odsúdený raper Karlo sa opäť hlási z väzenia. Za pár mesiacov vo výkone trestu stihol svadbu, prvý koncert a fanúšikom sľúbil dva nové albumy. Jeho domovské vydavateľstvo Milion Plus teraz na jeho podporu predáva merch.

Okamžite po zatknutí Karla sa internetom začal šíriť hashtag „FREEKARLO“ a podporu mu pravidelne verejne vyjadrujú aj slovenskí a českí raperi. Vydavateľstvo Milion Plus dokonca začalo s predajom merchu. Čierne tričko s dlhými rukávmi a s nápisom Free Karlo stojí 49 eur a vydavateľstvo sľúbilo, že celý zisk z predaja venujú na podporu odsúdeného rapera.

Niektorí fanúšikovia však merch skritizovali. Hovoria, že merch je odfláknutý a zbytočný. „Ten font ‚free to use‘ je všade po internete. Kreatívny riaditeľ si mohol dať viac záležať než len kvantita a kvalita,“ napísal jeden z používateľov. „Neviem, ktorí sú viac tupí. Tí, ktorí si kúpia zbytočný merch, alebo tí, ktorí veria, že ho fakt pustia,“ reagoval ďalší.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Milion Plus (@milionplus)

V Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Dubnica nad Váhom si Karlo, vlastným menom Juraj Čaba, už vyše roka odpykáva 7-ročný trest. V roku 2022 bol odsúdený za prevážanie viac ako 1,5 kilogramu marihuany a viac než 150 gramov kokaínu v papierovej krabici vo vlaku.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Za prevážanie veľkého množstva drog raperovi pôvodne hrozilo 10 až 15 rokov. Karlo sa pred súdom k spáchaniu skutku priznal a oľutoval ho. Za svoju motiváciu označil výhradne peniaze a súd požiadal o najnižší možný trest.

Koncertuje a chystá albumy

Pred pár týždňami pre svojich spoluväzňov v ústave odohral koncert„Bolo mi umožnené pokračovať v mojej hudobnej tvorbe, ktorej som sa profesionálne venoval aj na slobode,“ povedal raper.

Práve počas koncertu ohlásil, že počas výkonu trestu má v pláne vydať dva rapové albumy. „Momentálne pracujem na dvoch albumoch, ktoré by som chcel vydať počas výkonu svojho trestu. Rapový album nahrávam počas práce hudobného krúžku, ktorý pracuje pod vedením ústavného dekana, v priestoroch viacúčelovej miestnosti a skladu hudobných nástrojov, ktorý využívam ako provizórne nahrávacie štúdio.“

S vydaním albumov mu s najväčšou pravdepodobnosťou pomôže práve spomínané vydavateľstvo Milion Plus. „Beaty si produkujem sám na malej prenosnej workstation, ktorú používam aj pri nahrávaní vokálov. Tie nahrávam na ústavný mikrofón cez mixpult. Druhý album, na ktorom pracujem, radím žánrovo do elektronickej experimentálnej hudby a najviac pri ňom využívam groovebox a syntezátor Elektron model cycles, ktorý pracuje na báze FM syntézy,“ vysvetlil Karlo.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karlo (@karlojetomeno)

Vo väzení sa stihol oženiť 

Zdá sa, že napriek obmedzenej slobode raper žije svoj život naplno. Prostredníctvom admina sa čas od času na Instagrame ozve fanúšikom a podelí sa o novinky. „Ahojte, odkedy som tu, prešiel už rok. Po 9 mesiacoch väzby, počas ktorých som bol 22 hodín denne zavretý na cele, som teraz vo voľnejšom režime. Stále čítam, učím väzňov po anglicky a po novom hrám na gitare. Ďakujem vám za podporu, myslím na vás,“ priblížil. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? 7. apríla 2024, 1:53

Pred pár mesiacmi sa Karlo s fanúšikmi pochválil ďalšou životnou zmenou. Vo väzení sa oženil so svojou priateľkou Emou. Na Instagrame zdieľal ich spoločnú fotku a jeho novomanželka sa pochválila fotkou so snubným prsteňom a s obrúčkou.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karlo (@karlojetomeno)

Domov
Zdieľať
Diskusia