Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2023, 14:00
Čas čítania 2:18
Denisa Šútorová

Toto je nadčasový strih, ktorý ignoruje všetky trendy: Textured bob je stávka na istotu, takto ho môžeš nosiť ty

Toto je nadčasový strih, ktorý ignoruje všetky trendy: Textured bob je stávka na istotu, takto ho môžeš nosiť ty
Zdroj: Unsplash/Oladimeji Odunsi
MÓDA HAIRSTYLE MÓDA VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Hodí sa každej vekovej kategórii aj štruktúre vlasov. Okrem objemu ti dodá zdravý vzhľad, hravosť a štýl. Šik účes, ktorý na internete kraľuje pod názvom textured bob, si zamilovali aj svetové celebrity, takto ho môžeš mať tiež.

Vo svete vlasov existujú len dve kategórie ľudí. Prvá je tá, ktorá nedá na trendy dopustiť a pokojne prejde aj z onyx hair podľa Addamsovcov na platinovú blond na štýl Barbie. Druhá kategória sa zase mesiace odhodláva na podstrihnutie (ruku na srdce, ak aj dva centimetre ubraté z dĺžky zapíjaš pohárom prosecca). Jedno je však isté. V dobe „tiktokovej“ je ísť proti trendom oveľa väčšia odvaha ako ich nasledovať.

Odporúčané
Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni 29. augusta 2023, 14:30

Ako píše portál Who What Wear, textured bob je „anti-trend“. Nech ťa však tento pojem nemýli. Označuje niečo, čo je nadčasové, imúnne voči rýchlo sa meniacim trendom.

Textured bob zaručí objem aj zdravý efekt vlasov. Ako ho nosiť v prípade, že máš jemnejšie či hustejšie vlasy, a čo robiť v prípade prirodzených kučier?
Textured bob zaručí objem aj zdravý efekt vlasov. Ako ho nosiť v prípade, že máš jemnejšie či hustejšie vlasy, a čo robiť v prípade prirodzených kučier? Zdroj: Instagram/Natalieg_hair, Instagram/Yukistylist

Tajomstvo objemu aj fresh looku

Hoci už len samotný bob cut dokáže pôsobiť sexi, pridaj vrstvy. Textured bob ťa zláka na nekonečný objem, hravosť a zdravý vzhľad. Kľúčom všetkého je práve strih a dôraz na detaily. 

Základom textúrovaného bobu je dĺžka po bradu a jemné layers (vrstvy) po celej ploche vlasov. Ty sa však pokojne vyhni pravidlám a textured bob si prispôsob podľa potreby aj preferencií dĺžky. Nižšie ti prinášame tipy, ako na takýto strih, ak máš jemnejšie vlasy či dokonca kučery. Kombinácia bob cutu a layers ti totiž prináša hneď niekoľko výhod, ktoré dokážu akejkoľvek štruktúre či kvalite vlasov vdýchnuť efektný a nadčasový look.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia