Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. októbra 2023, 14:00
Čas čítania 2:18
Denisa Šútorová

Toto je nadčasový strih, ktorý ignoruje všetky trendy: Textured bob je stávka na istotu, takto ho môžeš nosiť ty

Toto je nadčasový strih, ktorý ignoruje všetky trendy: Textured bob je stávka na istotu, takto ho môžeš nosiť ty
Zdroj: Unsplash/Oladimeji Odunsi
MÓDA HAIRSTYLE MÓDA VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Hodí sa každej vekovej kategórii aj štruktúre vlasov. Okrem objemu ti dodá zdravý vzhľad, hravosť a štýl. Šik účes, ktorý na internete kraľuje pod názvom textured bob, si zamilovali aj svetové celebrity, takto ho môžeš mať tiež.

Vo svete vlasov existujú len dve kategórie ľudí. Prvá je tá, ktorá nedá na trendy dopustiť a pokojne prejde aj z onyx hair podľa Addamsovcov na platinovú blond na štýl Barbie. Druhá kategória sa zase mesiace odhodláva na podstrihnutie (ruku na srdce, ak aj dva centimetre ubraté z dĺžky zapíjaš pohárom prosecca). Jedno je však isté. V dobe „tiktokovej“ je ísť proti trendom oveľa väčšia odvaha ako ich nasledovať.

Odporúčané
Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni 29. augusta 2023, 14:30

Ako píše portál Who What Wear, textured bob je „anti-trend“. Nech ťa však tento pojem nemýli. Označuje niečo, čo je nadčasové, imúnne voči rýchlo sa meniacim trendom.

Textured bob zaručí objem aj zdravý efekt vlasov. Ako ho nosiť v prípade, že máš jemnejšie či hustejšie vlasy, a čo robiť v prípade prirodzených kučier?
Textured bob zaručí objem aj zdravý efekt vlasov. Ako ho nosiť v prípade, že máš jemnejšie či hustejšie vlasy, a čo robiť v prípade prirodzených kučier? Zdroj: Instagram/Natalieg_hair, Instagram/Yukistylist

Tajomstvo objemu aj fresh looku

Hoci už len samotný bob cut dokáže pôsobiť sexi, pridaj vrstvy. Textured bob ťa zláka na nekonečný objem, hravosť a zdravý vzhľad. Kľúčom všetkého je práve strih a dôraz na detaily. 

Základom textúrovaného bobu je dĺžka po bradu a jemné layers (vrstvy) po celej ploche vlasov. Ty sa však pokojne vyhni pravidlám a textured bob si prispôsob podľa potreby aj preferencií dĺžky. Nižšie ti prinášame tipy, ako na takýto strih, ak máš jemnejšie vlasy či dokonca kučery. Kombinácia bob cutu a layers ti totiž prináša hneď niekoľko výhod, ktoré dokážu akejkoľvek štruktúre či kvalite vlasov vdýchnuť efektný a nadčasový look.

Pristane každému typu vlasu a dovolí experimentovať

Azda najčastejším instagramovým lookom, ktorý uvidíš aj na herečke Florence Pugh, je bob cut s jemne prestrihanými končekmi. Takúto voľbu ti odporúčame najmä v prípade, že máš veľmi jemné vlasy. Textured bob však môžeš dosiahnuť aj „spostupnením“ niekoľkých pramienkov v oblasti tváre. Skvelou inšpiráciou je aj seriálová Blair Waldorf z Gossip Girl, ktorú stvárnila Leighton Meester.

Textured bob pristane jemným aj hustejším vlasom. Ako ho nosí Florence Pugh či Leighton Meester z Gossip Girl?
Textured bob pristane jemným aj hustejším vlasom. Ako ho nosí Florence Pugh či Leighton Meester z Gossip Girl? Zdroj: Instagram/peterluxehair, Instagram/justinandersoncolor

Šikovným trikom, ako v takomto prípade dosiahnuť objem, môže byť aj styling. Vyskúšaj jemnú fúkanú či nenápadné beach waves. V prípade, že máš hustejšiu štruktúru vlasov, môžeš si dovoliť výraznejšie, a teda oveľa dramatickejšie layers. Ultrakrátkym lookom prekvapila fanúšikov na Instagrame aj modelka Taylor Hill (foto vľavo). Taylor však textured bob predviedla už aj niekoľkokrát predtým a v rôznych variáciách.

Na textured bob nedá dopustiť ani modelka Kaia Gerber. Fanúšikov len nedávno prekvapila výraznou zmenou.
Na textured bob nedá dopustiť ani modelka Kaia Gerber. Fanúšikov len nedávno prekvapila výraznou zmenou. Zdroj: Instagram/Kaia Gerber

Rovnako skvele môže však vyzerať aj dlhší textúrovaný bob. Jeho fanúšičkami sú už dlhé roky aj modelka Kaia Gerber či herečka Ashley Benson. Dlhší strih s dramatickými layers vyzerá nenútene a hravo, no zároveň sofistikovane. Zakomponovať však môžeš aj ofinu. Cool budeš vyzerať v prípade, že zvolíš ležérnu francúzsku ofinu, klasickú rovnú alebo len jemné pramienky v postupnej dĺžke.

Textured bob si môžeš prispôsobiť k typu tváre, ale aj preferenciám dĺžky. Takto ho nosia svetové celebrity.
Textured bob si môžeš prispôsobiť k typu tváre, ale aj preferenciám dĺžky. Takto ho nosia svetové celebrity. Zdroj: Getty Images/Amy Sussman/WireImage, Getty Images/ Jason LaVeris/FilmMagicInstagram/Kaia Gerber,

Textured bob však v neposlednom rade pôsobí skvele aj na prirodzene kučeravých vlasoch. Vrstvenie a bob cut sa totiž postarajú o dodanie tvaru a úhľadnosti kučier.

Textured bob dokáže zdokonaliť kučery aj dodať účesu tvar. Dopustiť naň nedá ani modelka Alanna Arrington.
Textured bob dokáže zdokonaliť kučery aj dodať účesu tvar. Dopustiť naň nedá ani modelka Alanna Arrington. Zdroj: Instagram/Alanna Arrington

Na toto si daj pozor!

Hoci môže textured bob lichotiť rôznym typom vlasov a takisto pristane všetkým vekovým kategóriám, pozor by si si mala dať práve na tvar tváre. Ideálnym typom pre takmer väčšinu účesov vrátane bob cutu je práve oválna tvár. Textúrovaný bob môže výborne zvýrazniť črty a pridať dôraz na eleganciu.

Bob cut akéhokoľvek typu však nemusí byť najšťastnejšou voľbou pri okrúhlej tvári. Ako nám však v rozhovore prezradil hairstylista Nikolas Tichý, výhodou bob cutu je, že sa dá prispôsobiť, samozrejme, aj pri okrúhlejších črtách. „Pri okrúhlejšej tvári by som išiel do predĺženého bob cutu a naopak, ak má niekto úzku tvár, zvolil by som kratšiu dĺžku,“ radí nám. Ideš do toho?

Anketa:
Vyskúšala by si textured bob?
Mám ho už dlhšie a som veľmi spokojná!
Myslím, že je čas na zmenu, zrejme ho vyskúšam! Dík za tip.
Takto nakrátko by som nešla, ale ukážem aspoň kamoške.
Preferujem skôr ostrejší bob cut.
Mám ho už dlhšie a som veľmi spokojná!
38 %
Myslím, že je čas na zmenu, zrejme ho vyskúšam! Dík za tip.
38 %
Takto nakrátko by som nešla, ale ukážem aspoň kamoške.
14 %
Preferujem skôr ostrejší bob cut.
10 %
Domov
Zdieľať
Diskusia