Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. októbra 2023, 11:00
Čas čítania 1:40
Adriana Královičová

FOTO: Pozri si architektonický skvost v srdci lesa. Dominuje mu drevo a betón, exteriér sa pýši oddychovou zónou s bazénom

FOTO: Pozri si architektonický skvost v srdci lesa. Dominuje mu drevo a betón, exteriér sa pýši oddychovou zónou s bazénom
Zdroj: PPAA Pérez Palacios Arquitectos Asociados/Rafael Gamo
KULTÚRA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Pre architektov bolo dôležité zachovať úctu k prírode.

Architektonické štúdio PPAA so sídlom v Mexiku navrhlo rodinnú rezidenciu, ktorá sa môže pýšiť atypickým tvarom. Dom stojí uprostred lesa a navrhnutý je tak, aby sa stal jeho súčasťou a odzrkadľoval charakter prírody. Obdivovať môžeš aj exteriér, v ktorom „hviezdi“ oddychová zóna aj menší bazén. V spojení s okolitou zeleňou vytvára stavba raj na zemi. Pri návrhu architekti kombinovali prvky ako betón a drevo.

Emilio Calvo zo štúdia PPAA nám priblížil, čo bolo ich hlavným zámerom. „Zamerali sme sa na prostredie, v ktorom sa stavba nachádza. Prírodne okolie sme sa snažili zdôrazniť aj atypickým geometrickým tvarom domu. Rodinná stavba stojí na čistinke medzi stromami v prudkom svahu, maximálne komunikuje s prírodou,“ hovorí. 

Stojí v oblasti Valle de Bravo, ktorá sa nachádza 140 km východne od Mexika. Stavba je obklopená „rozprávkovou“ prírodou, čo je najdôležitejšie, pri stavbe zostal pozemok prakticky neporušený. Ide o dvojposchodový dom, podlažia spája masívne schodisko.

architektúra, zahraničná architektúra, Mexiko, interiérový dizajn, dizajn
Zdroj: PPAA Pérez Palacios Arquitectos Asociados/Rafael Gamo
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia