Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
8 automatických hodiniek do 3 000 eur, do ktorých by si určite mal investovať
Baume & Mercier Riviera Automatic
Zdroj: MR PORTER

Baume & Mercier Riviera Automatic (42 mm)    2 950 €

Vedenie švajčiarskej spoločnosti Baume & Mercier akceptuje len dokonalosť už takmer dve storočia, a preto je každý krok vývoja kontrolovaný priamo v ženevskej manufaktúre. Precízne automatické strojčeky v sebe spájajú horologickú tradíciu a moderné technológie.

Model Baume & Mercier Riviera Automatic so 42-milimetrovým puzdrom z nehrdzavejúcej ocele na prvý pohľad pripomína celebritné hodinky Audemars Piguet Royal Oak. Na trhu je od roku 1978 s cieľom prilákať športovú klientelu. V novoupravenej verzii ponúka kaliber Sellita SW 200 s rezervou chodu 38 hodín, ktorý poháňa ródiované ručičky a okienko s dátumovkou.

Baume & Mercier Hampton Automatic
Zdroj: MR PORTER

Baume & Mercier Hampton Automatic (27,5 mm)    2 990 €

Spoločnosť Baume & Mercier má v dnešnom zozname dvojnásobné zastúpenie. Okrem atraktívneho modelu Riviera Automatic sme sa rozhodli poukázať aj na trendový kúsok Hampton Automatic s hranatým telom so šírkou 27,5 milimetra z nehrdzavejúcej ocele a opálovým postriebreným ciferníkom.

Kolekcia Baume & Mercier Hampton vychádza z priekopníckych hodiniek s obdĺžnikovým puzdrom, ktoré boli charakteristické pre štýl v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Tento konkrétny model odkazuje na obdobie art déco a je dokonalým stelesnením elegancie. Hodinky sú vyrobené vo Švajčiarsku, poháňa ich vlastný automatický strojček ETA 2671, ktorý poskytuje rezervu chodu 38 hodín. 

Z nášho pohľadu ide o zaujímavú alternatívu k modelu hodiniek Cartier Tunk Must.

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic
Zdroj: MR PORTER

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic (41 mm)    3 030 €

Posledný model pochádza z dielní nemeckej spoločnosti Montblanc, ktorá vo svojich produktoch spája klasický dizajn s modernými inováciami a technológiami už od roku 1906. 

Hodinky Montblanc 1858 Iced Sea Automatic sú inšpirované priekopníckym modelom Minerva z dvadsiatych rokov, pričom ich poháňa automatický strojček MB 24.17 švajčiarskej výroby. Puzdro z nehrdzavejúcej ocele má priemer 41 milimetrov a na tajomnom čiernom ciferníku Glacier je vyryté ikonické pohorie Mont Blanc, kompas a dva prekrížene sekáče na ľad. 

Ide o prvé športové potápačské hodinky spoločnosti Montblanc a sú vodotesné do hĺbky 300 metrov. 

Odporúčané
Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú dobrý módny vkus Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú dobrý módny vkus 8. septembra 2023, 12:30
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia