Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. septembra 2023, 20:35
Čas čítania 3:21
Daniel Mikolášik

Takto vyzerá práve predstavený iPhone 15. Za jeho najvýkonnejšiu verziu zaplatíš skoro 2 000 eur

Takto vyzerá práve predstavený iPhone 15. Za jeho najvýkonnejšiu verziu zaplatíš skoro 2 000 eur
Zdroj: Apple
TECH APPLE IPHONE SMART HODINKY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Jablčkári sa dočkali. Aká je cena, výbava a dizajn nových iPhonov?

Nový iPhone 15 je na svete. Ako každý rok, aj tento predstavil Apple na svojej septembrovej konferencii nové smartfóny. Event kalifornského technologického giganta, ktorý nazvali Wonderlust (v preklade „zázračná túžba“), sa začal v utorok o 19.00 h stredoeurópskeho času. Celý svet s napätím sledoval, aké novinky v poradí 15. generácia iPhonov prinesie.

Jednou z najzásadnejších zmien je napríklad nahradenie zaužívaného štandardu Lightning portu za USB-C či titánový bočný rámik pri Pro modeloch. Najlepšie vybavený iPhone 15 Pro Max navyše disponuje aj periskopom s vyšším optickým zoomom.

Na prezentácii, ktorú bolo možné sledovať naživo prostredníctvom oficiálnej stránky spoločnosti, cez YouTube alebo v rámci služby Apple TV+, predstavil Apple konkrétne modely iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Špecifikácie a ceny série iPhone 15.
Špecifikácie a ceny série iPhone 15. Zdroj: Trendforce.com

IPhone 15 má podobne ako 14. generácia Dynamic Island, rovnako ako prémiové modely Pro a Pro Max. Nové iPhony chráni ochranné sklo Ceramic Shield. Klasická „pätnástka“ a Pro sú dostupné vo veľkosti 6,1 palca a Plus a Pro Max vo veľkosti 6,7 palca, podobne ako predchádzajúce generácie. IPhone 15 si môžeš vybrať z piatich farebných vyhotovení – čierna, belasá, svetlozelená, svetložltá a svetloružová.

iPhone 15 a jeho farebné varianty.
iPhone 15 a jeho farebné varianty. Zdroj: Apple
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia