Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. septembra 2023, 10:00
Čas čítania 3:28
Denisa Šútorová

7 typov šiat, ktoré o chvíľu uvidíš v každom jednom obchode

7 typov šiat, ktoré o chvíľu uvidíš v každom jednom obchode
Zdroj: Zimmerman
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Túto jesennú sezónu sa poriadne odviažeme. Hoci si na svoje si prídu najmä milovníčky vzorov a excentrických ozdôb, na zozname trendov nebudú chýbať ani elegantné modely. Priprav sa na strapce aj farebné pierka, odhalené ramená aj maxi pletené šaty.

Nie nadarmo sa hovorí, že jeseň je obdobím milovníkov módy aj experimentu. Ani v sezóne 2023 totiž nebude núdza o excentrické štýly, výrazné farby a odvážne potlače. Jedným z najžiadanejších modelov aktuálnych dní však nebudú svetre ani kozačky. S nadhľadom im totiž na päty šliape obľúbený kúsok ženského šatníka – šaty. Prekvapená? Radšej sa teš. 

V kamenných predajniach aj v známych e-shopoch svetových značiek sme pre teba ulovili sedem druhov šiat, ktoré túto jeseň 2023 uvidíš úplne všade.

1. Lingerie efekt

Nadčasové spojenie čipky a saténu či hodvábu nám už na prvé počutie evokuje luxusnú spodnú bielizeň. Známi influenceri aj prehliadkové móla sa však v aktuálnej sezóne rozhodli, že táto kombinácia je príliš dokonalá na to, aby ostávala v letnom šatníku. Efekt bielizne či nočnej košieľky, ktorý na sociálnych sieťach uvidíš aj pod názvom „lingerie effect“, tak túto jeseň uvidíme najmä na šatách.

Značky Giorgio Armani či Alberta Ferretti ich doplnili o volány, priesvitné materiály či korzetové línie. V chladnejšom počasí vyznejú s hrubým pleteným svetrom a čižmami či cowboy boots.

Arina Eagle.
Arina Eagle. Zdroj: Instagram/Arina Eagle

Čipka, ktorá sama osebe pôsobí zvodne a romanticky, dostáva vďaka luxusným materiálom elegantný twist, ale aj nádych glamouru. V tomto prípade je však dôležitý výber strihu, dĺžky šiat, ale aj doplnkov.

Influencerka Arina Eagle zjemnila svoje lingerie šaty efektným bielym šálom, ktorý okrem iného pridal celému looku pohyb a hravosť. 

Midišaty s výstrihom do V a tenkými ramienkami ti ulahodia nadčasovou kombináciou čierneho saténu a čipkovaného patentu. Model za 59,95 eur je skvelou voľbou aj pre náročné. Ponúka ti ho značka Zara.Sviežou kombináciou na našom shopping liste je aj burgundy model od značky Mango. Mať ho môžeš za 46,99 eur.Hodvábne šaty s čipkou od značky SIR sú investičnou záležitosť. Zaplatíš za ne 485 eur.
Mintové bodycon šaty s korzetom a čipkovaným detailom ti ponúka značka Pretty Little Thing za 40,73 eur.
Zobraziť galériu
(6)

2. Odhalené ramená

Ak nám niečo v tohtoročnej jesennej ponuke nemohlo uniknúť, sú to práve „off shoulder dress“, teda šaty s odhalenými ramenami. Na Tiktoku ich uvidíš aj pod názvom „cold shoulder dress“, tak maj oči na stopkách. Okrem luxusných značiek Loewe, Reformation či Alaïa nájdeš takéto modely aj v cenovo dostupných kolekciách Bershky, COS-u či anglickej značky Manière De Voir.

Instagram/Sofia Richie Grainge.
Instagram/Sofia Richie Grainge. Zdroj: Instagram/Sofia Richie Grainge


Odvážnemu strihu pridajú na jemnosti práve béžové a zemité farebné odtiene, ale aj padavý strih, riasený efekt či oversize rukáv. Inšpirovať sa môžeš elegantným outfitom na fotke, o ktorý sa postarala práve Sofia Richie Grainge.

Tieto pletené šaty s jemne priesvitným efektom rozhodne nemá každá druhá. Výnimočný model na fotke nájdeš u anglickej značky Manière De Voir za 104,92 eur.Model Josefina od REFORMATION je výnimočnou voľbou na jeseň. Šaty na fotke kúpiš za 230,91 eur.
Biele šaty od značky MANGO zaujmú rozparkom, ale aj riešením na jedno rameno. Model na fotke ti ponúka spojenie elegancie a sexepílu. Mať ho môžeš za 31,92 eur.
Hoci sú svetrové šaty značky REMAIN statement kúskom, výborne budú vyzerať aj s koženou bundou a výraznou obuvou. Okrem martensov sa k nim hodia vysoké čižmy či westernové kozačky. Kúpiš ich za 161 eur.
Zobraziť galériu
(6)
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia