Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Dôvera.
14. augusta 2023, 11:30
Čas čítania 1:53
Sponzorovaný obsah

Premýšľaš nad zmenou svojej zdravotnej poisťovne? Pozor, blíži sa dôležitý dátum

Premýšľaš nad zmenou svojej zdravotnej poisťovne? Pozor, blíži sa dôležitý dátum
Zdroj: Unsplash / Marcelo Leal
ZDRAVIE POISŤOVŇA ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Ak sa ti páčia benefity inej zdravotnej poisťovne a chceš ich využívať aj ty, zostáva ti už len niekoľko týždňov na podanie prihlášky. Vysvetlíme ti, čo všetko potrebuješ vedieť.

Slováci sa rozhodnú vymeniť zdravotnú poisťovňu najčastejšie vtedy, keď ich zaujmú benefity v inej zdravotnej poisťovni. Môžu to byť napríklad príspevky na ošetrenie u zubára, na okuliare alebo rôzne zľavy. Minulý rok zmenilo zdravotnú poisťovňu až 177-tisíc ľudí, pričom 70-tisíc z nich si vybralo zdravotnú poisťovňu Dôvera. Za posledných 10 rokov takto Dôvera získala 300-tisíc poistencov. 

Je dobré vedieť, že zdravotnú poisťovňu môžeš zmeniť do 30. septembra 2023. Prihlášku môžeš poslať vždy iba do jednej zdravotnej poisťovne, pričom poistencom novej poisťovne sa staneš až od 1. januára 2024. Ak si túto zmenu rozmyslíš, máš právo odvolať podanú prihlášku bez uvedenia dôvodu do 31. ok­tóbra. 

Ako poslať prihlášku?

Vyplnenie prihlášky online je najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ktorý ti zaberie len tri minúty. Stačí, ak si na webe poisťovne vyplníš prihlášku a priložíš k nej fotokópiu identifikačného dokladu (občianskeho preukazu, cestovného pasu alebo povolenia na pobyt). Svoju prihlášku na záver podpíšeš elektronicky. 

vyplň prihlášku

Ďalšou možnosťou je podať prihlášku v pobočke zdravotnej poisťovne. Dôvera má po celom Slovensku až 76 pobočiek, ktoré sú otvorené takmer každý deň. Skontroluj si na webe otváracie hodiny a prines si so sebou identifikačný doklad. 

Prihlášku si môžeš aj stiahnuť, vytlačiť a vyplniť ručne. Ani v tomto prípade nezabudni priložiť fotokópiu identifikačného dokladu. Ak nechceš fotku svojho občianskeho posielať poštou, môžeš si svoj podpis na prihláške dať úradne overiť u notára alebo na matrike. Všetko potrebné potom pošli na adresu DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s., Cintorín­ska 5, 949 01 Nitra. 

nemocnica
Zdroj: Unsplash/Natanael Melchor

Benefity, ktoré získaš ako poistenec Dôvery

Dôvera momentálne svojim poistencom ponúka až 51 rôznych benefitov. Vybrali sme niekoľko z nich, ktoré pravdepodobne najviac oceníš. Všetky benefity a podmienky uplatnenia nájdeš na tomto odkaze

  • 150 € ročne na zubára – Príspevok si môžeš uplatniť na bežné stomatologické výkony, dentálnu hygienu alebo na zhotovenie zubných mostíkov a koruniek u dospelých. Poisťovňa ti prispeje až päťkrát ročne sumou 30 €. 
  • Kožné vyšetrenie online a zadarmo – Dôvera, ako prvá zdravotná poisťovňa na Slovensku, ti sprostredkuje online vyšetrenie u kožného lekára. Stačí, ak svoj problém odfotíš a odošleš lekárovi. Kožný lekár ti stanoví diagnózu a odporučí liečbu už do 3 pracovných dní. 
  • Podpora duševného zdravia – Poisťovňa ti prispeje na online konzultácie so psychológom prostredníctvom online platforiem Ksebe a Hedepy. V rámci tohto benefitu môžeš získať 5 kupónov, každý v hodnote 10 €.
  • 50 € na nové okuliare – Tento benefit platí pre všetkých poistencov do 18 rokov. Dôvera im raz ročne prispeje 50 € na dioptrické okuliare. Príspevok sa dá uplatniť na očné pomôcky s doplatkom pacienta predpísané očným lekárom, na sériový okuliarový rám aj okuliarové šošovky (sklá) a na okuliarové šošovky s refrakciou do +4/–4 a súčet do +6/–8D.
  • Zľavy až do 50 % – Medzi benefitmi nájdeš hneď niekoľko zliav pre poistencov. Môžeš využívať napríklad zľavy na doplnky výživy, biopotraviny, bezlepkové potraviny, kozmetiku, návštevu kúpeľov, cestovné poistenie, tréningový program alebo potreby pre bábätká. 
zmeň zdravotnú poisťovňu
Domov
Zdieľať
Diskusia